Веллінгтон з яловичиною, грибами, шинкою і листковим тестом

М’ясо «Веллінгтон» відмінна ідея для зустрічі Нового року або Різдва!🎄 Соковите м’ясо в гірчичному маринаді, обертають в сиров’ялену шинку з грибним фаршем і запікають в листковому тісті. Щоб зробити смак ще більш цікавим, пропоную подавати «Веллінгтон» з вершково-грибним соусом. Як зробити Веллінгтон з яловичиною, грибами, шинкою і листковим тестом рецепт простий.

Інгредієнти

500 г свинячий або яловичої вирізки (я використовувала свинину)
300 г листкового тіста
250 г печериць
200 р сыровяленой шинки
2 ч. л. гірчиці
1 ч. л. рідкого меду
1 шт-ка шалот
Рослинна олія
Чебрець
Сіль
1 жовток
1 ст. л. вершків 35%

Веллінгтон з яловичиною, грибами, шинкою і листковим тестом покроковий рецепт

1. М’ясо обсмажити з усіх сторін на гарячій сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Перекласти на решітку і дати соків стекти. Всі соки збережіть. Змішати гірчицю з медом і обмазати свинину. Дрібно порізати гриби, цибулю, чебрець і обсмажити на повільному вогні на невеликій кількості рослинного масла до появи рідини. Постійно заважаючи загасити гриби дві-три хвилини. Відкинути на сито і віджати всю жидкость.
2. Рідина від грибів з’єднайте з соком від м’яса і збережіть. На харчову плівку викладіть шар з шинки, зверху розкладіть гриби і м’ясо. Оберніть м’ясо в шинку. Приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200С. Розкачайте тісто і з допомогою ножа-ролика зробіть надрізи. Якщо такого ножа немає, то цей етап пропустите.
3. Вийміть м’ясо з холодильника, зніміть плівку і покладіть на тісто змазане яєчним жовтком з вершками. Оберніть м’ясо в тісто, добре запечатуючи краю. Перекладіть вийшов пиріг в жаростійку форму застелену пергаментом. Якщо ви не робили надрізи на тесті зробіть їх зараз за допомогою кухонного ножа.

4. Змастіть сумішшю жовтка і вершків і відправте в духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин, перевірте температуру м’яса з допомогою термометра щупа. Мені знадобилося ще 10 хвилин при температурі 180С, щоб м’ясо прогрілося до 71С. Готовий Веллінгтон вийміть з духовки і дайте відпочити 5-10 хвилин. Після чого наріжте на порції і подавайте з грибним соусом.