Турецьке блюдо Карныярык з баклажанами і фаршем

Як зробити Турецьке блюдо Карныярык з баклажанами і фаршем рецепт простий.

Інгредієнти

■ 6 маленьких баклажанів⠀

НАЧИНКА ⠀
■ 250 г фаршу⠀
■ 1 цибулина⠀
■ 2 зубчики часнику⠀
■ 2 перцю ⠀
■ 1 год л томатної пасти⠀
■ 1 помідор⠀
■ масло для смаження⠀
■ сіль і спеції за смаком⠀
■ вода⠀

СОУС⠀
■ 1 ст л томатної пасти⠀
■ вода⠀
■ сіль за смаком ⠀

+ половина помідора, гострий перець зверху ⠀

Турецьке блюдо Карныярык з баклажанами і фаршем покроковий рецепт

1. Баклажани очистити з трьох сторін у вигляді смужок. Залити водою, додати 1 ст л солі, залишити на 15 хвилин, обсушити, змастити олією і запікати при 180′ до м’якості. ⠀ ⠀

2. Для начинки обсмажити фарш, додати нарізані цибулю, часник, перець, помідор, сіль, спеції, томатну пасту. Обсмажити, додати трохи води і тушкувати 15-20 хвилин. ⠀ ⠀

3. Баклажани надрізати посередині, розкрити, викласти начинку, зверху помідор і перець. ⠀ ⠀ Для соусу томатну пасту розвести в гарячій воді, посолити і залити страву. ⠀ ⠀ Випікати при 180′ ще 15-20 минут.

Відео рецепт 👇