Жульєн з мовою і грибами та вершковим соусом

Як смачно зробити Жульєн з мовою і грибами та вершковим соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Немає нічого простіше в приготуванні і смачніше на новорічному столі! Це буде наша гаряча закуска🤤 Не люблю довго стояти біля плити і що головне, це блюдо можна приготувати заздалегідь, а 31 ввечері тільки розкласти мову з порційним формами, посипати тертим сиром і запекти.

Інгредієнти

Язик свинячий – 500г (можна взяти яловичий)
Гриби шампіньйони – 300г
Цибулю – 100г
Часник – 3зуб.
Сир – 100г
Сметана 15% – 200г
Лавровий лист, перець горошком, сіль, розмарин або чебрець для аромату.

Разом на 100г: 139ккал 7/ 8/1

Жульєн з мовою і грибами та вершковим соусом покроковий рецепт

1. Відварюємо мову з лавровим листом і перцем 1-1,5 ч. Очищаємо. Нарізаємо мова пластинками. Печериці нарізаємо пластинками, часник і цибулю ріжемо мелко.

2. Обсмажуємо печериці на оливковій олії близько 5 хв, додаємо цибулю і часник. І готуємо під кришкою ще 10 хв. Додаємо сметану, сіль, 1ч.л борошна і мову. Перемешиваем.

3. І тримаємо на вогні ще буквально 2хв. Розкладаємо по формах, посипаємо тертим сиром і ставимо в розігріту до 200гр. духовку до розплавлення сиру. Готово!

Відео рецепт 👇