Рис Різотто Карбонара

Як смачно зробити Рис Різотто Карбонара простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На дві порції:

125 г копченого підчеревина
1 ст. л. оливкової олії
150 г рису
50 мл білого сухого вина
~ 0,5 л овочевого бульйону (використовувала порошковий)
1 жовток
25 г тертого пармезану
25 мл рідких вершків
сіль, перець

Рис Різотто Карбонара покроковий рецепт

1. Бекон нарізати кубиками, обсмажити до витоплювання жиру. Бекон викласти в тарілку, жир залишити в сковороді. Всипати в сковороду рис, готувати до всмоктування жиру. Влити вино, выпарить.
2. Вливати по 100 мл гарячий бульйон і готувати на повільному вогні до вбирання рідини. Приготувати соус. Тертий на дрібній тертці сир змішати з жовтком і вершками в однорідну массу.
3. Поставити пиалочку на водяну баню на кілька хвилин, помішувати соус. Як тільки соус починає густіти, влити ложку бульйону, размешать.
4. З останньою порцією бульйону додати в рис бекон, перемішати. Заправити різотто соусом, прогріти і подавати. Смачно до одуру!!!