Запечені яловичі ребра з овочами в духовці

Як смачно зробити Запечені яловичі ребра з овочами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

📍яловича ребра – 1,5 кг
📍сіль/перець
📍оливкова олія
📍цибуля – 1 шт
📍часник – 2 зуб
📍морква – 1 шт
📍картопля – 4 шт
📍вода – 200-300 мл
📍вершкове масло – 30 гр
📍борошно – 2 ст. л (без гірки)

Запечені яловичі ребра з овочами в духовці покроковий рецепт

1. Ребра розрізаємо порційно, солимо і перчимо, після чого на сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. Цибулю, картоплю, моркву нарізаємо на шматочки середніх розмірів, після чого перекладаємо в деко, поливаємо оливковою олією, солимо і перчим.

2. Видавлюємо пару зубчиків часнику. Зверху викладаємо обсмажені ребра, після чого накривши фольгою запікаємо в духовій шафі 2,5 години при температурі 180 градусах. По готовності бульйон проціджуємо через сито.

3. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і перемішуємо вінчиком. Далі вливаємо бульйон і заважаємо віночком до однорідності. Соус для подачі готовий. Картоплю і ребра викладаємо на тарілку, поливаємо соусом. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇