Вок з рисом, куркою та овочами

Як зробити Вок з рисом, куркою і овочами рецепт простий на сковороді.

Інгредієнти

Рис круглозерний 200 гр
Вода 220 мл
Рисовий оцет 1,5 ст. л
Цукор 1 ч. л
Сіль 0,5 ч. л
філе Куряче 450 гр
Імбир 1 ч. л
Цибулю 1/2 шт
Морква 1 шт
Болгарський перець 1 шт
Часник 2 зуб
Соєвий соус-2-3 ст. л
Кунжут, зелена цибуля за смаком

Вок з рисом, куркою і овочами покроковий рецепт

1. Рис промиваємо в холодній воді 2-3 рази. Перекладаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою. Як тільки вода закипить, накриваємо кришкою, зменшуємо позначку плити на мінімум і варимо приблизно 15 хвилин. До оцту додаємо цукор, сіль, перемішуємо до повного розчинення і заправляємо готовий рис. Знову перемешиваем.

2. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву і болгарський перець соломкою. Куряче філе на тонкі смужки. На розігріту сковороду додаємо рослинне масло і імбир. Можна взяти як свіжий, так і мелений. Якщо у вас свіжий, то натираємо його на дрібну терку.

3. Додаємо куряче філе, злегка солимо і обсмажуємо до золотистого кольору, перекладаємо філе на тарілку. На цій же сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву, обсмажуємо приблизно 3-5 хвилин додаємо болгарський перець і чеснок.

4. Обсмажуємо пару хвилин і повертаємо куряче філе. До курки і овочів додаємо рис, заправляємо соєвим соусом і перемішуємо. Подаємо з кунжутом і зеленим луком.

Відео рецепт 👇