Мясні стожки з фаршу, сиру і картоплі в духовці

Як зробити смачні мясні стожки з фаршу, сиру і картоплі в духовці простий рецепт. З фаршу можна приготувати не тільки котлети і тефтелі, але і стожки – оригінальна страва з картопляними шапочками, які нагадують невеликі копиці сіна (звідси і назва). Пропонуємо Вам приготувати стожки з фаршу в духовці.

Інгредієнти

🔸 1 кг яловичого фаршу
🔸 1 яйце
🔸 1 ч. л. солі
🔸 щіпка меленого чорного перцю

Для начинки:
🔸 4 картоплини
🔸 200 г твердого сиру
🔸 2 цибулини
🔸 рослинне масло за смаком
🔸 80 г майонезу
🔸 щіпка солі
🔸 щіпка перцю

Харчова цінність на 100 г: 192,9 ккал, б – 10,9 г, ж – 13,4 м, у – 7 р.

М’ясні стожки з фаршу, сиру і картоплі в духовці покроковий рецепт

1. В глибоку миску викладіть фарш. Додайте яйце, сіль, перець і ретельно перемішайте. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте ножем. У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору. Картопля очистіть і натріть на крупній терке.

2. Якщо картопля виділив багато рідини, злегка відіжміть його. Сир натріть на крупній тертці. У глибокій мисці змішайте тертий картопля з сиром і майонезом. Додайте сіль і перець за смаком, ретельно перемішайте. У глибокій мисці змішайте тертий картопля з сиром і майонезом.

3. Ретельно перемішайте. Вологими руками з фаршу сформуйте невеликі коржики діаметром приблизно 10 див. Викладіть у форму для запікання або помістіть заготовки у фольгу і викладіть на противень.

4. На отримані заготовки викладіть обсмажену цибулю. Зверху викладіть сирну суміш, формуючи невелику гірку, нагадує копицю сена.

5. Заготовки накрийте фольгою і запікайте в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яності. Приємного апетиту!