Соковита качка по пекінськи в духовці

Як смачно зробити Соковита качка по пекінськи в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ви вже задумалися про гарячому, яке буде на вашому новорічному столі? Впевнена, ще немає. А десерти? Закуска? Ні?! Тоді мій блог однозначно для вас, адже я підготувала для вас «Новорічне меню під ключ». Сідайте зручніше, ми починаємо! Перший рецепт, наше головне блюдо – гаряче.

Інгредієнти

Качка 2-2,5 кг

Маринад:
Соєвий оцет 4 ст. л.
Мед (рідкий) 4 ст. л.
Сіль 2 ч. л.
Рослинне масло 4 ст. л.

Соковита качка по пекінськи в духовці покроковий рецепт

1. Качку добре промиваємо всередині і зовні. Обдаємо окропом. Обсушуємо паперовим рушником. Для маринаду все добре смешиваем.

2. Змащуємо качку кухонних пензликом зовні і всередині маринадом в 4 шари кожен через 30 хвилин (коли попередній добре вбереться). Залишаємо одну частину маринаду для змащування. Залишаємо качку на ніч в холодильнику, можна залишити на 2-3 години. Вранці (або через 3 години) ще раз змащуємо качку і залишаємо на 30 минут.
3. Духовку розігріваємо до 220 градусів. Качку викладаємо у форму, закриваємо фольгою. Випікаємо близько 40-50 хвилин. Температурі зменшуємо до 150 градусів, знімаємо фольгу і запікаємо ще 1 годину. Подавати з печеними овочами або фруктами.