Найсмачніше турецьке блюдо – булгур з сочевицею і овочами 😋
Інгредієнти
200 р булгуру
100 г сухої або 200 г вареної сочевиці
1 зубчик часнику
2 лаврових листа
200 г помідорів чері
20 г зеленої цибулі
15 г ріпчастої цибулі
20 г червоного перцю
Сік 1 лимона
Петрушка
Свіжа м’ята
Свіжий кріп
Цедра ½ лимона
Сумах
Оливкова олія екстра вірджін
Сіль цілісна
Перець.
Булгур з сочевицею і овочами покроковий рецепт
1. Беремо попередньо замочену і промиту сочевицю (у мене була червона), заливаємо водою, додаємо лавровий лист і часник (у мене був сушений), варимо до готовності на повільному огне.
2. Булгур кладемо в каструлю, заливаємо окропом і варимо до готовності. Нарізаємо помідори черрі, зелена цибуля, цибуля і перець. Змішуємо готову сочевицю з булгуром, овочами і зеленью.
3. Перемішуємо, заправляємо лимонним соком, сіллю, перцем і маслом. Зверху посипаємо лимонною цедрою і невеликою кількістю запашного сумаха. Смачний і збалансований салат готовий! Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇