Курка з грибами в червоному вині

Як смачно зробити Курку з грибами в вини червоному простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. “Coq au vin” – Відоме французьке блюдо) Раніше її готували з півня, але зараз, як правило, готують прямо з курки) Французи їдять це блюдо зі свіжим багетом, мокая його в неймовірно смачний соус і запиваючи вином.
М’ясо виходить неймовірно смачне! Як ніби банальна курка, а страву по-справжньому святкове! Тому дуже раджу приготувати і дивувати своїх гостей! Вийде смачніше, якщо готувати з домашньої курки)

Інгредієнти

Курка чи її різні частини (я зазвичай беру цілу курку, спинку беру на бульйон, а ніжки, крила і філе готую)
300 г печериць
1 велика цибулина
2 моркви
100 г копченої грудинки або бекону
2-3 зубчики часнику
2-3 лавировых листочка
По парі гілочок темьяна і розмарину
Підлогу пляшки червоного сухого вина
300 мл курячого бульйону
Сіль, перець
Олія для смаження

Курка з грибами в червоному вині покроковий рецепт

1. Шматочки курки посолити і приправити перцем. Гриби почистити і розрізати на 2-4 частини. Цибулю нарізати півкільцями. Морква – брусочками. Часник дрібно покришити. У глибокій каструлі розігріти трохи олії, викласти курку і обсмажити з двох сторін до рум’яної корочки.

2. Перекласти на тарілку. У каструлю додати гриби і обсмажити до рум’яної скоринки. Перекласти на тарілку. У каструлю додати грудинку, обсмажити, щоб потонув жир. Додати моркву з цибулею і обсмажувати до м’якості овощей.

3. Перекласти на тарілку. У каструлю повернути курку. Зверху викласти овочі і гриби. Залити вином і бульйоном. Додати лавровий лист, темяну, розмарин, часник. Довести до кипіння і тушкувати 1 годину на невеликому вогні під крышкой.

4. Подавати, або по-французьки, зі свіжим хлібом, або по-нашому – з картопляним пюре, рисом або кус-кусом. Це дуже і дуже смачно! Буду рада, якщо спробуєте!

Відео рецепт 👇