Шніцель з курки на сковороді з рисом по-турецьки

Як смачно зробити Шніцель з курки на сковороді з рисом по-турецьки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шніцель з курячого стегна!

Інгредієнти

– стегно куряче без хребтової кістки 4 шт.
– сіль, спеції (гострий червоний перець, паприка) за смаком
– яйце 1 шт.
– масло рослинне для смаження
– панірувальні сухарі (без солі)
– рис 1 стакан
– масло вершкове 25 гр.
– лимонний сік 1 ч. ложка

Шніцель з курки на сковороді з рисом по-турецьки покроковий рецепт

1. З курячих стегенець відокремлюємо філе: гострим ножем робимо надріз уздовж кісточки і потім повністю вирізаємо кістка. Відбиваємо філе тільки з одного боку – де немає шкіри. (Якщо не їсте шкіру, її можна прибрати😉) Посипаємо сіллю і спеціями, поливаємо чайною ложечкою масла і перемішуємо, щоб спеції розподілилися равномерно.

2. Даємо стегенець час промаринуватися, а поки готуємо рис на гарнір 🙂 Для початку заливаємо рис окропом. Через 5 хвилин перемішуємо і зливаємо воду. Заливаємо холодною чистою водою, додаємо ложку лимонного соку. Через хвилину перемішуємо і зливаємо через сито. Струшуємо сито, щоб максимально прибрати воду.

3. У сотейнику розтоплюємо масло вершкове, вливаємо 1,5 ст. ложки масла рослинного. Додаємо 1 ч. ложку солі (майже без гірки). Всипаємо рис і на середньому вогні обсмажуємо його 4-5 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою. Коли помічаємо, що рис вже не прилипає до дна і став розсипчастим, вливаємо чисту воду – 1,5 стакана.

4. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо під щільно закритою кришкою 15 хвилин. Поки готується рис, повертаємося до шницелям 🙂 Обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо у збите яйце і, нарешті, обвалюємо в сухарях.

5. У сковороді розігріваємо олію і смажимо шніцелі на вогні трохи вище середнього по 4 хвилини з кожного боку. Потім ще 2 хвилини. Викладаємо шніцелі на паперовий рушник і даємо відпочити ще кілька минут.

6. Подаємо шніцелі з гарніром з рису. Рис виходить білосніжний, розсипчастий, а шніцелі дуже ніжні і соковиті 🤤