Курячі стегна з лимоном і травами в духовці від Гордона Рамзі

Як смачно зробити Курячі стегна з лимоном і травами в духовці від Гордона Рамзі простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

8 курячих стегон на кожній кісточці (близько 3-4 фунтів)
Морська сіль і свіжий мелений перець за смаком
Оливкова олія, по мірі необхідності
2-3 столові ложки універсальної борошна
Щіпка пластівців чилі за смаком
1 лимон, очищений від цедри
Підливка з бекону і яблучного сидру

4 скибочки толстого бекону, нарізаного на шматочки товщиною ½ дюйма
½ чашки нарізаного кубиками жовтої цибулі
2 зубчики часнику, нарізані
пляшка сухого міцного сидру вагою 1-12 унцій
2 чашки теплої курячого бульйону, розділеного
2 лимона, розділені
3-4 гілочки свіжого чебрецю
2 гілочки свіжого розмарину
Морська сіль і свіжий мелений перець за смаком

Курячі стегна з лимоном і травами в духовці від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 425F. Підготуйте курячі стегна, щедро посипавши шкіру сіллю і перцем. Розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні, збризніть оливковим маслом і обсмажте стегна шкірою вниз до карамелізації, близько 3-5 хвилин. Посипте курячі стегна борошном і щедро приправити сіллю, перцем, пластівці чилі і лимонною цедрой.
2. Переверніть стегна і “обсмажте” борошно в топленому курячому жирі протягом 2-3 хвилин, вийміть курячі стегна і відкладіть в сторону, поки готується соус. Для соусу – Додайте бекон в сковороду, готуйте до хрусткої скоринки, зіскрібаючи карамелизованные кусочки.
3. Додайте цибулю і часник в сковороду, готуйте, поки вони не стануть м’якими і ароматними, близько хвилини. Наріжте 1 лимон часточками і розкидайте по сковороді разом зі свіжою зеленню, готуйте ще хвилину. Залийте сидром і варіть на повільному вогні, поки не зменшиться наполовину.
4. Влийте гарячий курячий бульйон і доведіть до кипіння. Поверніть курячі стегна на сковороду шкірою вгору, зануривши в соус. Посипте курку залишилася лимонною цедрою і приправте сіллю, перцем і пластівцями чили.
5. Поставте в духовку для запікання до хрусткої скоринки, приблизно на 20 хвилин або поки сік не стане прозорим. Подавайте прямо зі сковороди, прикрасивши скибочками лимона і свіжою зеленью.