Курино грибні котлети в вершково-грибному соусі

Курино грибні котлети в вершково-грибному соусі простий рецепт. Грибне задоволення 🤤 Запаморочливий смак котлет і ніжного вершково-грибного соусу 😍 До цієї страви підійде будь-який гарнір , тому терміново всім готувати 🙃

Інгредієнти

Кбжу на 1 котлету :70/9.7/2.2/2.8
На 100 гр: 86/11.9/2.7/3.5
Кбжу соусу на 100 гр: 140/3.2/12.8/3.1

Потрібно для котлет (19 шт):
Філе грудки – 800 гр
Печериці – 400 гр
Цибулю – 1 велика (312 гр)
Манна крупа -30 гр
Олія оливкова -6 гр
Сіль

Для соусу:
Печериці – 200 гр
Вершки 20%- 400 мл
Соєвий соус – 40 мл
Кінза – пучок
Сіль за смаком

Курино грибні котлети в вершково-грибному соусі покроковий рецепт

1. Котлети. Нарізати цибулю та печериці , обсмажити до м’якості на оливковій олії (4 мл). Філе пробити в блендері до стану фаршу. Обсмажену цибулю і гриби так само пробити в блендері до кашки. З’єднати обидві маси, додати сіль, манну крупу, перемішати і дати постояти 15 хв до набухания.
2. Розжарити сковороду з олією (2 мл – можна і більше )на середньому вогні.
Обсмажуємо котлети з двох боків до рум’яного кольору, потім перекласти у форму для запікання і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 15 хвилин при 170 градусах.
3. Соус. Нарізаємо гриби на слайсы (не тонко). Обсмажуємо до рум’яного кольору на великому вогні з двох сторон.
4. Додаємо соєвий соус, обсмажуємо ще пару хвилин, після чого вливаємо вершки, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 2-3 хвилин. Нарізаємо кінзу дрібно і додаємо в соус.