Ішлі Кюфта по вірменськи

Як смачно зробити Ішлі Кюфта по вірменськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

(Для 50 штук)

Начинка:
1,5 кг яловичого м’яса (можна жирного)
300 гр. лука
180 гр. вершкового масла
150 мл рослинного масла
100-150 гр. волоських горіхів (подрібнений)
червона сіль, перець чорний-за смаком
1 ч. л. кмину

Зовнішня частина:
1 кг яловичого філе
500 гр. булгуру дрібного помелу
200 мл води
1 ст. л. томатної пасти
1 ст. л. червоний перець
сіль за смаком

Ішлі Кюфта по вірменськи покроковий рецепт

1. Начинка:
1. Розтоплюємо масло як на відео, додаємо м’ясо і тушкуємо під закритою кришкою 20-25 хвилин, постійно перемішуємо поки не закінчиться рідина.
2. Додаємо цибулю, тушкуємо ще 10 хвилин, далі додаємо приправи, і в кінці горіхи.
Начинка готова.

2. Зовнішня частина:
1. Булгур замочуємо у воді.
2. М’ясо пропускаємо 2 рази на м’ясорубці, далі додаємо всі інші інгредієнти і місимо це все хвилин 10-15.
3. Потім ще раз пропускаємо це все в м’ясорубці,потім відбиваємо м’ясо як показано на відео до однорідної маси.
4. Формуємо кюфту мокрими руками, як на відео.
5. Варимо в кип’яченій воді 35-40 хвилин.
6. Подаємо з лимоном.

Відео рецепт 👇