Як зробити гриби з зефіру

Зефірні грибочки 🍄 Абсолютний хіт цієї осені – гриби з зефіру! Як кажуть, все нове – це добре забуте старе😅 А чому б і ні? Робляться вони просто, а виглядають при цьому бомбически! 🔥 Я зробила з яблучного зефіру по моєму коханому рецептом👇 Як зробити гриби з зефіру в домашніх умовах.

Інгредієнти

▪️ Для зефіру:
Яблучне пюре 250 р
Альтер-мікс 22 р. Артикул: 11174
Вода 140 р
Агар-агар 10 р. Артикул: Артикул: 7051
Цукор 500 р
Рослинна олія

▪️ Для декору:
Цукрова пудра Артикул: 4557
Какао Артикул: 9337
Мак Артикул: 9103
Шоколад Артикул: 4469
Барвник Артикул: 11123
Рослинна олія

Як зробити гриби з зефіру покроковий рецепт

1. У мене було пюре Gerber, воно досить густе, тому я його не уваривала. Якщо берете Bonne, краще уварити. Коли проводите по дну сковороди лопаткою – повинен залишатися чіткий слід! В деже міксера пюре змішуємо і Альтер-мікс. Залишаємо на 20 хвилин. Коли 20 хвилин пройшло, починаємо збивати пюре. В цей же час ставимо на вогонь каструльку з цукром, водою і агаром. Поки збивається пюре і вариться сироп готуємо мішки з насадкою і вистилаємо пергамент для відсадження. Форми-півсфери змащуємо рослинним маслом, щоб легко можна було вийняти зефирки.
2. Коли пюре взбилось до впевнених піків, а сироп досяг 110 градусів зменшуємо обороти міксера, і виливаємо тонкою цівкою по стіночці чаші гарячий сироп. Коли весь сироп доданий, знову збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до впевнених піків. Маса повинна сильно посвітліти, загуснути і збільшитися в 2 рази. Відразу ж перекладаємо всю масу в кондитерські мішки! Інакше вона застигне в діжі. Відсаджуємо спочатку ніжки. Потім наповнюємо зефіром полусферы.

3. До цього моменту ніжки вже мають досить схопитися, щоб можна було брати їх в руки. Вставляємо ніжки в капелюшки і залишаємо стабілізуватися на кілька годин при кімнатній температурі. Через 2-3 години грибочки вже можна брати в руки. Обвалюємо капелюшки в какао-порошку, а ніжки у макових насіння. Решта за допомогою пензля припыляем цукровою пудрою. Для мухоморчиков робимо глазур: 100 г білого шоколаду + 20 г рослинної олії + червоний барвник. Занурюємо капелюшки і прибираємо в холодильник на 10 минут.

Відео рецепт 👇