Новорічний рулет заварний з брусницею

Як зробити дуже смачний Новорічний рулет заварний з брусницею рецепт простий. 💫Еластичний заварний бісквіт. Ви закохаєтеся в нього і рулети будете готувати тільки такі 😉. 💫 Пікантний заварний крем з розмарином. 💫Ніжний сирний муссовый крем. 💫Яскрава брусничная нотка.

Інгредієнти

Крем з розмарином:
– вершки-200г
– яйце 160г
– цукор-100г
– свіжий розмарин листочки (або тархун) 8г
– желатин 5г (плюс вода 30г)
– вершкове масло 82% 150г
– барвник зелений за бажанням

Сирний крем-мус:
– вершки 33-35% 250г
– сирний сир 300г
– цукрова пудра (у мене частину карамельної плюс щіпка кардамону) 80г
– желатин 8г (плюс вода 50г)

Заварний бісквіт:
– молоко 3.2% 95г
– вершкове масло 82% 70г
– борошно 95г
– жовток 110г
– яйце 70г
– білок 170г
– цукор 80г
– барвник

Журавлинна брусничная прошарок:
– брусниця (журавлина 250г)
– вода 50г
– цукор-50г
– агар 3г

Новорічний рулет заварний з брусницею покроковий рецепт

1. Крем з розмарином:
Вершки, цукор і яйце заварити помішуючи віночком до 82 С. Ввести замочений у відповідності з інструкцією желатин, розмішати. Ввести листя розмарину, пробити блендером до зеленого кольору (додати барвник, за бажанням). Процідити(я це не роблю). Остудити до 35С, ввести вершкове масло, пробити бледером. Прибрати в холод під харчову плівку до использования.
2. Сирний крем-мус:
Збити до пишноти вершки, сир і пудру. Відкласти 2 столові ложки і покласти в них желатин, підігріти в мікрохвильовій печі до розчинення желатину і поступово, помішуючи ввести в крем. Крем краще готувати напередодні випічки бісквіта і в холод не прибирати. Але якщо прибрали – перед використанням добре розмішати венчиком.
3. Заварний бісквіт:
Заварити тісто з молока, масла, борошна, яєць і жовтків. Сушити тісто не треба! Просто дочекалися загустіння при активному помішуванні і зняли. Ввести барвник. Збити білок з цукром до м’якої меренги, частинами змішувати з заварним тістом. Викласти на деко висотою не більше 5мм і випікати при 170 градусах 15 минут.
4. Журавлинна брусничная прошарок:
Брусницю з водою довести до кипіння, пюрировать блендером, процідити. Додати цукор і агар, довести до кипіння, проварити 20секунд. Трохи остудити і використовувати. Якщо маса застигла, то можна пробити блендером в крем, так теж вкусно.
5. Збірка. Дістаємо корж, перевертаємо на чистий аркуш пергаменту і даємо трохи охолонути. Наносимо злегка ущільнився сирний крем. Акуратно наносимо зелений крем. Брусничная начинка (можна просто смужкою по вузькому краю або хаотично по всьому рулету).

6. Згортаємо рулет прям щільно обертаючи пергаментом, потім фольгою і ставимо на ніч у холодильник. Декоруємо, якщо є бажання (у мене половина крему за рецептурою сирного крему , тільки без желатину).

Відео рецепт 👇