ПП шоколадний торт Прага з сиром

Ніжний, шоколадний і просто дуже смачний торт. Як зробити смачний ПП шоколадний торт Прага з сиром рецепт простий.

Інгредієнти

Діаметр 16 див.

Бісквіт:
Яйце С0 – 4 шт.
Кефір 1% – 100 гр.
Борошно рисова ц/з – 70 гр.
Какао-порошок – 30 гр.
Розпушувач – 5 гр.
Підсолоджувач – 10 гр. PrebioSweet.

Крем:
Сир сирний – 220 гр.
М’який сир 0% – 320 гр.
Какао-порошок – 30 гр.
Підсолоджувач – 15 гр. PrebioSweet.

Просочення:
Вода + сахзам.

Прошарок:
Джем абрикосовий – 80 гр.

Глазур:
гіркий Шоколад без цукру – 50 гр.
Вершки 10% – 50 гр.
⠀⠀
КБЖУ на 100 гр.: 186/10/11/11.
Вихід ~ 1000 гр.

ПП шоколадний торт Прага з сиром покроковий рецепт

1. ■ Бісквіт.
Духовку розігріти до 180С. Білки збити до міцних піків. Жовтки, кефір і підсолоджувач збити до пишноти, додати 1/3 частину збитих білків. Змішати борошно, розпушувач і какао, просіяти в загальну масу і збити до однорідності. Додати білки, що залишилися. Акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Перелити тісто в підготовлену форму і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин. Перевірити готовність шпажкою, розрізати на три коржа.
2. ■ Крем.
М’який сир, сирний сир, какао і підсолоджувач змішати і збити до однородности.
3. ■ Складання:
Бісквіт, просочення, джем, крем. Бісквіт, просочення, джем, крем. Бісквіт, просочення, крем. Прибрати в холодильник на полчаса.
4. ■ Глазур.
Шоколад поламати на дрібні шматочки і залити гарячими вершками. Перемішати до однорідності і розподілити по поверхні торта. Прикрасити за бажанням. Прибрати в холодильник на ніч пропитаться.

Відео рецепт 👇