Пиріг лимонник з пісочного тіста з апельсином

Як смачно зробити Пиріг лимонник з пісочного тіста з апельсином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тане пісочне тісто без яєць відмінно доповнює кисло-солодку, мармеладну начинку. Готується просто, може зберігається до 4 днів в закритій тарі, перевірено), форма 20х20.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно-280 гр.
Розпушувач-2 гр.
Сіль-0,5 гр.
Цукор-60 гр.
Ванільний цукор-10 гр.
Сметана 20-25%-50 гр.
Масло вершкове-150 гр. (можна маргарин)

Начинка:
Лимони з шкіркою -300 гр.
Апельсин без шкірки -150 гр. (пропорції лимона і апельсина можете змінити)
Цукор -150 гр. (за смаком)
Крохмаль будь-30 гр.

Пиріг лимонник з пісочного тіста з апельсином покроковий рецепт

1. Просіяне борошно з’єднуємо з сіллю і розпушувачем. Сметану з’єднайте з цукром і ванільним цукром. До борошняної суміші додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо в крихту. Вливаємо сметанную суміш і швидко замішуємо тісто. Тісто ділимо на 2 части.

2. Більшу частину викласти у форму і розподілити рівномірно по дну, сформувавши бортики висотою 1,5 див. Форму відправити в холодильник на 1 годину. Меншу частину загорнути в пакет, надавши плоску форму і відправити в морозилку на 1 годину. З Лимонів зняти цедру, намагаючись не зачіпати білу часть.

3. Відокремити від шкірки, видалити кісточки. Очищений апельсин порізати і прибрати кісточки. З’єднати м’якоть лимона і апельсина, подрібнити блендером до потрібної консистенции.

4. Перелити в каструлю м’якоть, додати цукор, крохмаль і перемішати до однорідної маси, щоб не було грудочок, додати цедру, варити до загустіння. Повністю остудить.

5. Викласти начинку на корж, розрівняти. Зверху натерти на крупній тертці тісто, розподілити. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 С духовці , 25-30 хвилин до золотистого кольору. (Час може трохи відрізнятися) Пиріг остудити, за бажанням присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇