Дріжджовий рулет з сиром і помідором

Як смачно зробити Дріжджовий рулет з сиром і помідором простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Напередодні вихідних, пропоную вам приготувати рецепт з марафону. Кранц з сиром, зеленню, маслинами і помідорами

Інгредієнти

Опара:
170 гр молока 2,5%
6 гр сухих дріжджів
30 гр цукру

Тісто:
Вся опара
400 гр борошна
5 гр солі
50 гр рослинного масла
1шт. яйце 1С

Начинка:
100 гр твердого сиру
30-50 гр вершкового масла кімнатної температури
100 гр помідор
30-50 гр маслин (оливок)
20 гр зеленої цибулі
10 гр кропу
3 зубчики часнику
прованські трави
солодка паприка
чорний мелений перець
сухий часник

Дріжджовий рулет з сиром і помідором покроковий рецепт

1. Молоко нагріти не вище 35-40 градусів, додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити в теплому місці на 5-10 хвилин до утворення шапочки. В діжу міксера відміряти просіяне борошно, сіль, яйце і опару, починаємо заміс насадкою гак. Як тільки тісто схопиться сухими пластівцями, додати рослинне масло і продовжити заміс на низьких оборотах міксера протягом 3-5 минут.
2. Тісто дістати з діжі, обім’яти і скруглить. Надіслати знову в діжу наш колобок, і затягнувши діжу харчовою плівкою або накривши рушником, поставити в тепле місце на +/-1 год. По закінченні цього години, тісто дістати з діжі, обім’яти і заокруглити, залишити його відпочивати хвилин на 10-15, а тим часом підготувати начинку. Сир натерти на крупній тертці. Нарізати зелену цибулю і помідор дрібним кубиком. Маслини нарізати кружечками, перемішати начинку між собою. Натерти часник, кріп дрібно нарізати. До вершкового масла додати кріп і часнику, перемешать.
3. Формування: Тісто розкачати в пласт 30×50 см, змастити його часниково-кроповим маслом, злегка посипати спеціями і розподілити начинку. З короткої сторони скрутити щільний рулет. Відступивши від одного краю +/- 2 см, зробити розріз по середині до кінця і перекрутити смужки між собою, як канат. Духовку розігріти до 180 градусів, режим верх-низ Защипати і підігнути краї. Укласти на деко, застелене пергаментом, і залишити на +/-30 хвилин підходити. Перед тим як ставити в духовку, змазати яйцем і посипати спеціями (можна ще кунжутом). Випікати в розігрітій духовці +/- 45 хвилин, орієнтуємося по своїй духовці. Готовий кранц вийняти з духовки, остудити, нарізати скибками і насолоджуватися)