Сіміті турецький бублик з кунжутом

Як зробити Сіміті турецький бублик з кунжутом простий рецепт. Стамбул без симита як Тула без тульського пряника 😄

Інгредієнти

За цим рецептом виходить рівно 10 симитов

– 1 склянку теплої води (250 мл)
– 1 чайний склянку теплого молока (125 мл)
– половина чайної склянки оливкової олії
– 1 пакетик сухих дріжджів
– 4 кубики цукру
– 1 чайна ложка солі
– 4,5 склянки борошна

Для посипання:
– 1,5 склянки обсмаженого кунжуту
– 1 склянка води + половина чайного стаканчика бекмеса (pekmes)
Якщо ні, можна просто використовувати яйце

Сіміті турецький бублик з кунжутом покроковий рецепт

1. Змішуємо теплу воду, тепле молоко, цукор, дріжджі, сіль і оливкове масло. Потім поступово додаємо борошно. Замішане тісто накриваємо і залишаємо на 1 годину, щоб дріжджі зробили свою справу))) Ділимо тісто на 20 рівних частин. Кожну частину скачуємо у вигляді колбаски.
2. Потім попарно їх переплітаємо і з’єднуємо кінці формуючи наш бублик. Готуємо посипання. Кладемо смажений кунжут на тарілку. В іншій зручній ємності змішуємо бекмес з водою. Або беремо яйце, розбиваємо його і змішуємо жовток з белком.
3. Потім мачає сіміті в отриману суміш, потім у кунжут. На деко кладемо папір для запікання і розміщуємо на неї сіміті. Выпикаем до готовності при температурі 190 градусів. Щоб сіміті не пересохли в духовку необхідно поставити ємність з водой.