Маковий рулет з дріжджового тіста найсмачніший

Як приготувати смачний Маковий рулет з дріжджового тіста найсмачніший рецепт простий.

Інгредієнти

для тесту:⠀⠀
ЯЙЦОЙ-1 шт⠀
ВЕРШКОВЕ МАСЛО-40г⠀⠀⠀⠀
ТЕПЛЕ МОЛОКО-250 мл⠀⠀⠀⠀
ЦУКОР-1 столова ложка⠀⠀⠀⠀
СІЛЬ-щіпка⠀
ДРІЖДЖІ-8 р. (Сухі швидкодіючі, у мене сафмомент)
БОРОШНО-450 г⠀⠀⠀⠀

для начинки⠀⠀
Макова готова
⠀⠀
для змащування рулету ⠀
Жовток-1 шт⠀⠀
Молоко-столова ложка⠀⠀
⠀⠀⠀⠀
КІЛЬКІСТЬ БОРОШНА+- 50 г, так як яйця у всіх різні і вологість борошна теж! ⠀⠀⠀⠀

Маковий рулет з дріжджового тіста найсмачніший покроковий рецепт

1. До яйцю додати цукор, сіль, тепле молоко і дріжджі (дивіться термін придатності у дріжджів і пачка повинна бути раніше не розкритої (вони можуть відволожитися і зіпсуватися)) Добре перемішати до повного розчинення цукру і солі.⠀⠀⠀⠀

2. Додаємо м’яке вершкове масло, частинами вводимо просіяне борошно і кожен раз ретельно перемішуємо тісто.⠀ Залишаємо в теплому місці на 1 годину. У мене воно підійшло 2 рази за годину, так як тара була маленька. ⠀ ⠀⠀⠀⠀
3. Розкачати тісто в тонкий пласт і змастити маковою начинкою, згорнути нещільно в рулет, щоб тісто не порвалося при випікання. ⠀ ⠀ Змастити жовтком з молоком і посипати маком по желанию.

4. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини (дивіться по своїй духовці, потужність у всіх разнаях). Готовий гарячий рулет накрити рушником, щоб скоринка стала м’якою. ⠀

Відео рецепт 👇