Домашній кокосовий торт Баунті

Сьогодні пропоную приготувати Домашній кокосовий торт Баунті – воістину райська насолода)) Колись давно готувала його, але тоді по-моєму без просочення і він був смачний, але не такий класний і соковитий, як цього разу. Домашній торт Баунті з кокосовою стружкою простий рецепт.

Інгредієнти

Для коржів:
Яйця-3шт.
Цукор -100г
Борошно-80г
Какао-25г
Молоко-40г+ для просочення ~50г
Рослинне масло -20г
Розпушувач -1ч.л. без гірки
Щіпка солі

Для начинки:
Молоко-300г
Цукор-100г
Кокосова стружка-150 г
Вершкове масло -60г
Манка -1ст.л.

Для глазурі:
Темний шоколад-100г
Молоко-30г
Рослинне масло-5г

Домашній кокосовий торт Баунті покроковий рецепт

1. Або шоколад/жирні вершки /рослинне масло 70/60/5 як було у мене. Яйця збиваємо з цукром і сіллю до пишноти й посвітління. Окремо змішуємо просіяне борошно, розпушувач і какао. Акуратно вводимо борошняну суміш до збитим яйцям. В кінці вливаємо гаряче молоко і рослинне масло, акуратно перемешиааем.
2. Виливаємо тісто у форму 17-18 см Випікаємо в духовці, розігрітій до 180°, 20-30 хвилин. Даємо коржу повністю охолонути. Для начинки в сотейнику з’єднуємо молоко, цукор, манну крупу. Доводимо до кипіння, далі вводимо кокосову стружку, вершкове масло і ретельно перемішуємо до однородности.
3. Якщо маса вийшла дуже рідкої можна трохи проварити для густоти. Збірка торта. Торт я збирала в кільці. У остиглого коржа зрізаємо шкірку і розрізаємо його на 2 рівних коржа. Просочуємо корж молоком, рівномірно розподіляємо начинку, накриваємо другим коржем, просочуємо і прибираємо в холодильник на час.
4. Для глазурі поламаний на шматочки шоколад заливаємо гарячим молоком (вершками), ретельно перемішуємо, додаємо масло, виливаємо на торт. Даємо торту постояти в холодильнику мінімум 4 години, краще залишити на ночь.