Легкий шоколадний пиріг з глазурю

Легкий шоколадний пиріг з глазур’ю рецепт простий. Сьогодні я хочу з вами поділитися рецептом елементарного в приготуванні, але при цьому смачного, м’якого, пористого пирога без масла, без глютену, без цукру..

Інгредієнти

▪️Какао – 20 г
▪️Мальтит (цукор) – 180 р
▪️Яйця курячі великі (С0) – 1 шт.
▪️Сметана 15-20% – 250 г
▪️Сода – 1 ч. л.
▪️Борошно з бурого рису (рисова мука або безглютенова суміш) – 160 р
▪️Сіль – 1 щіпка
▪️Шоколад темний – 50 г (горіхи або сухофрукти за бажанням)

Шоколадна глазур🍫:
▪️100 г темний шоколад без цукру
▪️1 ч. л. масло виноградної кісточки

Легкий шоколадний пиріг з глазур’ю покроковий рецепт

1. Сметану збиваємо з мальтитом (цукром, сіллю і яйцем до однорідності міксером або віночком. ⠀ Поступово всипаємо борошно з содою і какао – перемішуємо. ⠀ Додаємо шоколад, нарізану дрібними кубиками або горіхи – сухофрукти, перемішуємо. ⠀ Дно форми діаметром ~20 см застелити папером, бортики змастити маслом при необхідності (силіконову форму змащувати не потрібно). ⠀
2. отримане тісто Викладаємо у форму. ⠀ Випікати пиріг в розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Його готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна бути сухою. ⠀ Пиріг остудити, звільнити від форми. ⠀ Приготувати шоколадну глазур при бажанні і покрити нею кекс. ⠀
3. Шоколадна глазур🍫:
Шоколад розтопити, змішати з 1 ч. л. рослинної олії – об’єднати, інтенсивно помішуючи лопаткой.