Яблучний пиріг з сметанною заливкою

Без зайвих слів, на які у нас зовсім немає часу, для вас рецепт дуже смачного яблучного пирога. А ми побігли купати нашого маленького Лева ❤️🙏 Яблучний пиріг з сметанною заливкою (на форму 21-25см)

Інгредієнти

Тісто:
⠀▫️220г борошна
⠀▫️1ч.л. розпушувача
⠀▫️30г цукру
⠀▫️120г холодного вершкового масла
⠀▫️100г кефіру

Начинка:
⠀▫️4-5 яблук
⠀▫️150г цукру (можна зменшувати до 120г)
⠀▫️1 яйце
⠀▫️220г сметани пожирніше
⠀▫️40г борошна

Яблучний пиріг з сметанною заливкою покроковий рецепт

1. Для тіста борошно просіяти, змішати з цукром і розпушувачем. Додати порізане на шматочки холодне масло і розтерти в крихту. Влити кефір і замісити тісто. Тісто ухилитися в плівку і відправити в холодильник на 30-60 хвилин. Яблука очистити від серцевини (за бажанням і від шкірки), нарізати дольками.
2. Для заливки яйце розтерти з цукром (ласунам можна брати до 150г цукру). Додати сметану, перемішати. Всипати борошно і розмішати до однорідності. Форму застелити пергаментом.

3. Тісто розкачати, викласти у форму, формуючи дно і бортики пирога. Наколоти виделкою тісто. Викласти яблука. Вилити заливку. Постукайте формою об стіл, щоб заливка рівномірно розподілилася. Випікати при 180° 45 минут.