Морквяний торт зі згущеним молоком

Як зробити Морквяний торт зі згущеним молоком рецепт простий. Коли-то я скептично ставилася до цього десерту (згадувалися морквяні котлети), але спробувавши одного разу, назавжди полюбила. Морква тут зовсім не відчувається, лише надає неповторний смак і соковитість. Але легким цей торт не назвеш, він дуже ситний. Я використовувала форми 18 см (2 рознімних кільця), торт вийшов високим (близько 10 см). Тобто більше діаметр – нижче торт, менше – вище.

Інгредієнти

Бісквіт
морква натерта 250 гр.
яйця С1 – 3 шт
цукор 210 гр. (в ідеалі тросниковый)
борошно в. с. 230 гр. +/- 20гр
ростить. олія (без запаху) 180 мл
кориця мелена 1/2 ч. л. (можна без)
сода 1/2 ч. л.
сіль щіпка
Пакетик розпушувача (10 гр)
волоські горіхи (січені) 100 гр. (можна менше або замінити на мак)
⠀⠀
Крем
сирний сир 400 гр. (Хохланд/ Violette/ Екомілк/ Cremette)
вершки 33% 500 мл (віддаю перевагу Петмол 33% і Пармалат 35%)
згущене молоко 100-130 гр (без раст.жиру)

Морквяний торт зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Яйця збити з цукром в пишну піну. Змішати моркву і масло, пробити блендером (якщо дрібно натерта не треба). Змішати маси акуратно. Просіяти сухі інгредієнти і акуратно перемішати. Додати рубані горіхи. Вилити в 2 форми одного діаметру (у мене роз’ємні кільця 18 см, обгорнені фооьгой) і пекти до готовності в духовці на 170 гр 35-45 хв (можна в мультиварці режим Випічка). Готовність перевірити шпажкою. ⠀ Остудити. Витягти з форм (обережно бісквіт крихкий!) і обернути харчовою плівкою. Прибрати на ніч у холодильник.

2. Крем.
Вершки збити в щільну піну, додати сир і згущене молоко і збити до однорідності. Якщо вершки погано збиваються (у мене так було з Светлогорье 33% і Будиночок у селі 33%) можна використовувати загущувач для вершків (наприклад Д Откер).

3. Пробуємо на солодкість, якщо що + згущене молоко або сах. пудра. Коржі розрізати кожну на 2 частини, просочити молоком і змастити кремом, зібрати торт обмазати і прикрасити за смаком (у мене подрібнені горіхи і ягоди). Прибрати на ніч у холодильник. Потім, якщо хочете ідеальне покриття, можна покрити фінішним шаром крему. У мене без.