Смажена печінка по-строгановськи з цибулею, сметаною і молоком на сковороді

Печінка по-строгановськи – смачно і швидко! По цьому рецепту печінка виходить м’яка, соковита, а смачна підлива відмінно доповнить будь-який гарнір. Смажена печінка по-строгановськи з цибулею, сметаною і молоком на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

✔️Печінка яловича 800 р
✔️Склянку молока
✔️Цибуля ріпчаста 2 середні цибулини
✔️Сметана 150 г
✔️Томатна паста-1,5 ст. л.
✔️Гірчиця діжонська 1 ст. л. (я беру по половині звичайної діжонської і зерненой)
✔️Зелень петрушки свіжа 5 р
✔️Масло вершкове 30 г
✔️Борошно пшеничне 1 ст. л.
✔️Олія рослинна 4 ст. л.
✔️Вода 100 мл
✔️Перець чорний мелений 1/3 ч. л.
✔️Сіль за смаком

Смажена печінка по-строгановськи з цибулею, сметаною і молоком на сковороді покроковий рецепт

1. помити і обсушити печінка, зняти плівку, вирізати судини і прожилки. Нарізати печінку соломкою, але не тонко, залити на пару годин молоком, злити, обсушити і обсипати шматочки пшеничного борошном. Обсмажити цибулю на рослинній олії до готовності, приблизно займе 8 хвилин на середньому вогні, лук повинен стати м’яким і солодким, але не пригоріти!

2. Для легкої карамельності і балансу смаку, я присипаю цибулю цукром. Розсунути цибулю до країв сковороди, в центр додати томатну пасту і швидко обсмажити її на слабкому вогні близько 30 сек Далі додати діжонську гірчицю, масло і перемешать.

3. Закладаємо сметану, додаємо воду, солимо, перчимо й перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні 1 хвилину. На сусідній сковороді розігріваємо 2 ст. л. рослинної олії, викладаємо печінку в борошні в один шар, обсмажуємо на середньому вогні 1 хвилину, перевертаємо і ще 2-3 хвилини смажимо, постійно перевертаючи, на середньому огне.

4. З’єднуємо печінку і соус, додаємо петрушку і тушкуємо на слабкому вогні ще 2 хвилини. Вимкнути плиту і залишити печінка на гарячій сковороді на 2-3 хвилини. Подавати печінка по-строгановськи гарячої з картопляним пюре, рисом або макаронами.

5. Пам’ятайте, що загальний час для обсмажування печінки не повинна перевищувати 4-5 хвилин – інакше пересушите, не забувайте постійно перевертати. На гарячій сковороді печінка ще продовжує нудиться. Печінка вийде м’якою і соковитою, якщо всі технології і тимчасові інтервали будуть соблюдены.

Відео рецепт 👇