Як приготувати долму з виноградного листя з фаршем

Скоріше зберігайте рецепт, адже це блюдо повинен спробувати кожен! Соковита і смачна долма (дулма, дурма, толма, сарма, виноградні голубці)

Інгредієнти

(на 3 порції)

М’ясний фарш – 300 г
Рис – 1/3 ст
Цибуля – 1/2
Часник – 2 зуб
Спеції – за смаком;
Листя винограду мариновані або свіжі (свіжі заливаємо окропом на 30 хв)
Зелень – за смаком;

Як приготувати долму з виноградного листя з фаршем покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до м’якості. До м’ясного фаршу (у мене яловичина) додаємо цибулю, часник дрібно нарізану, рис (промити), спеції і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати.. Сформувати долму як на видео.

2. Долму щільно укласти швом вниз у кілька рядів у каструлю з товстим дном. Накрити виноградним листям і зверху кладемо тарілку. Влити склянку води, накрити каструлю кришкою, на сильному вогні довести до кипіння, зменшити нагрів до середнього і варити долму ~ 40 минут.

3. Долма готова! Подавати з соусом, для якого часник очистити, подрібнити, змішати з мацоні (відмінно підходить натуральний йогурт або сметана), сіллю і меленим перцем.

Відео рецепт 👇