Лінива вершково-часникова курка з грибами

Лінива вершково-часникова курка з грибами рецепт простий 🐔 «Це не рецепт, а „русская рулетка“ з трьома патронами», — колись давно, в 19 році, говорив я🤔 «Не вірю я цим блогерам», — нав’язливо повторювалося в голові🤓 І я з побоюванням поглядаючи на редут продуктів на столі. І в чомусь виявився прав, довелося по ходу займатися імпровізацією. Так рецепт з просто красивої картинки став ще і прекрасним вечерею, багато разів повтореним в майбутньому😝
І до чого вся ця ностальгія? До того, що ще тоді я вирішив: якщо зможу випустити книгу🤗, до заповітного листи від редактора був ще рік, цей рецепт обов’язково буде в ній. Все так і сталося😎: рецепт в книзі, а книга на майже всіх віртуальних полицях і не дуже магазинів, від «Читай-Города» до Озону, і навіть доступна до купівлі посилання в описі сторінки👆

Інгредієнти

– 2 курячі грудки (філе)
— 200 г грибів
— 400 г жирних вершків (Пармалат для соусів)
— 100 мл курячого бульйону
— 100 мл сухого червоного
— 4 зубчики часнику
— 40 г вершкового масла
— 50 г борошна для обсипання
— маленький пучок кінзи
— оливкова олія
— сіль, перець

Лінива вершково-часникова курка з грибами покроковий рецепт

1. Гриби наріжте пластинами. Часник пропустити через чеснокодавку. Змішайте борошно з дрібкою солі і перцю на плоскій тарілці. Розріжте кожну грудку на пластини, обваляйте в борошні. Поставте велику сковороду на сильний вогонь, влийте трохи оливкової олії, викладіть половину вершкового масла, перемішайте лопаткой.
2. Це потрібно для створення апетитною золотистої скоринки на м’ясі. Швидко обсмажте філе до готовності, по 5-7 хвилин з кожного боку, і приберіть її зі сковороди. Знизьте вогонь до середнього, викладіть вершкове масло і гриби, обсмажте їх 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте часник, інтенсивно заважайте, і як тільки він почне ставати коричневим, додайте сухе червоне і курячий бульйон. Трохи знизьте вогонь і дайте соусу упариться в два раза.

3. Додайте вершки, перемішайте суміш. Тут важливий момент: якщо у вас вершки не такі густі, як у мене, то знизьте вогонь майже до мінімуму і дайте їм загуснути. Викладіть філе, посипте дрібно нарізаною кінзою, потримайте в соусі на 5-7 хвилин і все, вечеря готова. Як гарнір відмінно підійде будь-яка паста.