Запечене мясо свинини з яблуками і цибулею в духовці

Як смачно зробити Запечене м’ясо свинини з яблуками і цибулею в духовці простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Яблучна свинина, ну або свинина з яблуками, эйблефлеск — традиційне датське страва, що складається з свинини, обсмаженої з яблуками, цибулею, чебрецем і цукром (так-так, з мого улюбленого солодке солоне). Блюдо це їли ще вікінги, навколо вогнища, із загального горщика, з шматком хліба вприкуску.
А потім, грунтовно підкріпившись, відправлялися у справах — на полювання, рибалку або , наприклад, на Русь війною сходити. Так сказати, справ багато, а сили потрібні. Сьогодні це одна з обов’язкових різдвяних страв Данії. Готується вона просто і досить швидко, а інгредієнти легкодоступні і недорогі. Страва, при всій своїй простоті дуже цікаве. А те, що смачне – гарантую). Автентична кухня рулить!

Інгредієнти

▫️свиняча грудинка (очеревина з прошарками м’яса, краще, де більше м’яса і менше жирку) – 600-700г
▫️червоний цибуля – 3 шт
▫️яблука солодкі -3шт
▫️цукор коричневий – близько 2 ст. л.
▫️чебрець сухий або свіжі гілочки
▫️чорний мелений перець
▫️сіль
▫️трохи рослинного масла для смаження

Запечене м’ясо свинини з яблуками і цибулею в духовці покроковий рецепт

1. Грудинку нарізаємо шматками товщиною близько 1см. Цибулю нарізаємо часточками. Яблука ріжемо кожне на 8 частин (очистивши від серцевини). У сковороді, змазаній рослинною олією, обсмажуємо свинину до готовності і золотистої скоринки, трохи присолив і поперчив.

2. свинину Викладаємо у форму для запікання, хай почекає інших). У цій же сковороді обсмажуємо цибулю, злегка його присолив. Підсмажуємо цибулю на невеликому вогні до легкого потемніння і почала карамелізації. Відправляємо до свинини. Чергу яблок.
3. Відправляємо в ту ж сковороду, посипаємо цукром, обсмажуємо 5 хвилин до зарум’янювання часточок. Тепер і їх свинини з цибулею. Розігріваємо духовку до 180 º с. Посипаємо чебрецем, сіллю, перцем всю красоту.
4. Запікаємо до м’якості яблук, але вони не повинні втрачати форму. Це блюдо можна приготувати в тій же сковороді, протушив все під кришкою, але в духовці виходить смачніше. Не знаю, як це по-датському, по-російськи – смачного!