Курячі ніжки з перловкою

Як смачно зробити Курячі ніжки з перловкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– гомілки курячі 8 шт.
– перлова крупа 1 склянка
– лук 1 шт.
– морква 1 шт.
– часник 3 зубчики
– перець 1/2 ч. ложки
– паприка 1 ч. ложка
– приправи за смаком
– сіль 1,5 ч. ложки
– олія для смаження

Курячі ніжки з перловкою покроковий рецепт

1. Промиваємо перловку, заливаємо чистою водою на 2-3 години. Курку також миємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сіллю, перцем і паприкою. Додаємо 1 ст. ложку олії, перемішуємо. Цибулю, моркву, часник очищаем.

2. Ріжемо дрібно. Лук і моркву, додаємо 1/2 ч. ложки солі і приправу за смаком (у мене уцхо-сунелі 1 ч. ложка) і пасеруємо до м’якості. Зливаємо перловку через сито, додаємо до овочів, перемішуємо. Викладаємо у вогнетривку форму. Наливаємо води, щоб прикрила крупу.

3. Викладаємо зверху курячі ніжки. Ставимо в духовку, нагріваємо до 180 градусів, засікаємо час і запікаємо 1 годину. Духовку вимикаємо і залишаємо в ній страву ще на 20 хвилин, щоб перловка ввібрала всю жидкость.