Курка з грибами в вершках на сковорідках

Курка з грибами в вершках на приготування простий рецепт. Вільям Похльобкін писав, що гарячий стіл можливий тільки в будинку, де живе дружна сім’я. Але, мені здається, що не так все однозначно. ❓Як і в питанні «Що було першим: курка чи яйце?» немає точної відповіді, що важливіше – дружна сім’я для появи гарячого обіду або гарячий обід для зміцнення відносин.

😁 А я тішу себе надією, що результатом сьогоднішнього рецепту вам неодмінно захочеться поділитися з близькими. Щоб і ви, і вони стали на ще одну ложку щасливішими. 🍗Тому, без довгих прелюдій і реверансів рецепт «Куряче стегно, томлене з грибами». 👌Гриби можна взяти будь-які. У мене – сушені білі, які я прикупив з нагоди ще на початку осені.

Інгредієнти

Стегно куряче 5-6 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник 3 зубки
Гриби
Вершки 33% 0,5 склянки
Уцхо-сунелі 0,5 ч. ложки
Соєвий соус 1 ст. ложка
Олія оливкова 2 ст. ложки
чорний Перець щіпка

Курка з грибами в вершках на сковорідках покроковий рецепт

1. Викласти стегенця у посуд з високими бортами. Влити олію, соєвий соус, додати подрібнений часник, спеції і залишити маринуватися на 30 хвилин. Потім, обсмажити на добре розігрітій сковороді до кольору і викласти в окремий посуд, в якій курка потім буде томиться.
2. Сушені білі гриби залити окропом. На сковороді, де готувалися курячі стегенця, обсмажити нарізаний півкільцями цибулю, злегка присолив його. Як тільки він трохи подернется золотистим відтінком, додати до нього нарізані тонкими смужками віджаті гриби і готувати ще 5 минут.
3. Перекласти гриби з цибулею до курячих стегенець, влити вершки і трохи води, якщо потрібно. Томити на слабкому вогні під нещільно закритою кришкою 20-25 хвилин. Перед подачею присипати рубаною петрушкою. Така курочка хороша з рисом, гречкою, булгуром, кус-кусом…