Булгур з помідорами, баклажанами, часником і йогуртом

Як смачно зробити Булгур з помідорами, баклажанами, часником і йогуртом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ТОМАТНИЙ БУЛГУР З БАКЛАЖАНАМИ І ЙОГУРТОМ. Дуже вам рекомендую! Інгредієнти прості, готувати легко, а на виході виходить дуже смачне і оригінальне блюдо.

Інгредієнти

✅баклажан – 1 шт;
✅цибуля – 1 шт;
✅часник – 2 зубчики
✅черрі – 200г;
✅булгур – 130 г;
✅томатна паста – 1 ч. л;
✅вода – 200 мл;
✅оливкова олія – 2 ст. л;
✅грецький йогурт – 120г
✅цедра лимона – 1/2 ч. л;
✅м’ята 1-2 гілочки (листя)
✅мускатний горіх – щіпка;
✅кориця – щіпка;
✅сіль, перець- за смаком

Булгур з помідорами, баклажанами, часником і йогуртом покроковий рецепт

1. Баклажани нарізаємо середніми шматочками, складаємо в форму, солимо, посипаємо корицею, мускатним горіхом, поливаємо оливковою олією. Добре перемішуємо і відправляємо в духовку ~ на 25-30 мин.

2. Готуємо булгур. У сотейнику на рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і пропущений через прес часник. Додаємо черрі, розрізані навпіл, томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин (3-5);

3. Вливаємо воду, доводимо до кипіння і засипаємо промитий булгур. Солимо. Накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні, поки булгур не впитаем вологу (~20 хв).

4. Йогурт змішати з цедрою лимона, нарубаної м’ятою і підсолюємо за смаком. На готовий булгур викладаємо йогурт, а зверху баклажани. Насолоджуємося!

Відео рецепт 👇