Запечений гарбуз з кіноа і брокколі

Як смачно зробити Запечений гарбуз з кіноа і брокколі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кіноа, дуже модна і популярна сьогодні південноамериканська крупа — псевдозлак. Її додають у салати, використовують як гарнір, варять з неї супи. Широко використовується в дієтичному харчуванні, цінується за свою універсальність і мегаполезность 👍

Інгредієнти

Гарбуз — 400 г;
Кіноа (краще і красивіше буде, якщо використовувати дві або триколірну кіноа) — чашка;
Броколі — невелике суцвіття;
Помідори Черрі — 8-10 шт;
Кедрові горіхи — 3 ст. л.;
Лайм — сік 1/2 частини (або лимона);
Петрушка пучок;
Смачне оливкова олія — 3 ст. л.;
Чебрець — 3-4 гілочки;
Прованські трави — 1 ч. л.;
Чорний перець — щіпка;
Сіль — за смаком.

Запечений гарбуз з кіноа і брокколі покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180°С. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками, перекласти у форму для запікання, полити оливковою олією, посолити, посипати прованськими травами, додати гілочки чебрецю. ⠀ Для додання пікантності і більш яскравого смаку, можна додати 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки, сушеного імбиру, і порошку куркумы.

2. Гарбуз добре перемішати, запікати протягом 35 хвилин до готовності. ⠀ Кіноа має властивість гірчити, тому її потрібно 2-3 рази добре промити, щоразу зливаючи воду і наливаючи нову. ⠀ Я люблю коли крупа виходить розсипчастою, трохи хрусткою. Для цього на одну чашку (це може бути стакан або будь-яка інша ємність) я додаю 1,5 чашки води (не 2) ☝️
3. Крупу закидаю в киплячу воду, додаю дрібку солі і варю на повільному вогні близько 15 хвилин із закритою кришкою. Прибираю з вогню і даю постояти ще хвилин десять під кришкою. Готову крупу перемішати, остудити. ⠀ Розділити броколі на невеликі суцвіття, бланшувати в киплячій підсоленій воді 3 хвилини, воду злити, суцвіття трохи підсушити в каструлі на остигає плиті. ⠀
4. Кедрові горіхи підсмажити на сухій сковороді (без олії), на сильному вогні, помішуючи, не даючи їм підгоріти. До легкого рум’янцю. Помідори черрі нарізати половинками. Листочки петрушки не дуже дрібно нарубати. ⠀

5. У мисці змішати гарбуз і кіноа, додати черрі, суцвіття брокколі, кедрові горішки, петрушку, заправити оливковою олією і соком лайма за смаком. Збалансувати смак солі. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇