Фрікасе з кролика в соусі з грибами, вином і вершками

Як смачно зробити Фрікасе з кролика в соусі з грибами, вином і вершками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні ділюся з вами дивовижно смачним і урочистим рецептом. Фрікасе з кролика у винному соусі. Є безліч варіантів приготування кролика, але саме гасіння дозволяє м’яса бути настільки ніжним і буквально тане в роті. Дивуйте своїх коханих, а мене підтримаєте лайком і коментарем, всіх обняв🤗

Інгредієнти

•Тушка кролика – 1.5-2 кг
•Цибуля білий – 150 р.
•Морква – 120 р.
•Гриби гливи – 200 р.
•Часник – 4 зубчики
•Вино біле сухе – 150 мл
•Бульйон курячий або окріп – 550 мл
•Вершки жирні – 110 мл
•Лайм – 1 шт.
•Борошно – 1 ст. л.
•Вершкове масло – 30 р.
•Крохмаль – 1 ч. л.
•Сіль і перець – за смаком.

На гарнір можна подати зварений брокколі або рис.

Фрікасе з кролика в соусі з грибами, вином і вершками покроковий рецепт

1. Акуратно по суглобам разделаем кролика, підсолимо з двох сторін і припорошим злегка борошном. Кролика обсмажуємо на оливковій олії з додаванням вершкового масла до золотистої скоринки з двох сторін і дістаємо, знімаємо в сторону.

2. Дрібним кубиком наріжемо лук і моркву, обсмажуємо в тій же сковороді до прозорості, додаємо подрібнений часник і гриби, можете використовувати будь-які на свій смак і обсмажуємо все разом ще 5 минут.

3. Підсолимо, підскочимо і заллємо білим сухим вином, тушкуємо до тих пір, поки не випарується весь алкоголь. Повертаємо шматочки кролика назад в сотейник і заливаємо курячим бульйоном, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Через 40 хвилин дістаємо м’ясо з соусу і заливаємо все сливками.

4. За допомогою чайної ложки крохмалю, розведеного в 20 мл води загустим соус середньої густоти і знімаємо з вогню. Займе всі 7-10 хвилин. Перед подачею можете обсмажити вже готового кролика на сковорідці, для більш рум’яного кольору, але не обязательно.

5. На дно тарілки додамо невелику кількість соусу, зверху викладемо шматочок м’яса, натремо обов’язково цедру лайма чи лимона і за бажанням додамо свіжий, хрусткий брокколи.

Відео рецепт 👇