Філе риби запечене в пергаменті в духовці

Філе риби запечене в пергаменті в духовці простий рецепт. Тюрбо — це цінна промислова риба, загону камбалообразных. Дуже популярна риба в країнах Середземномор’я. Дуже смачна і ніжна риба, з якою легко працювати, так як не має дрібних кісток і луски. Філе звичайно запікають або смажать, причому досить товсту шкіру не знімають, так як при термічній обробці вона перетворюється в ніжний «мармелад» — делікатес. З кісток, голови і великих плавників виходить наваристий рибний бульйон з інтенсивним смаком. Найпростіший спосіб приготувати тюрбо — запекти філе в пергаменті. Філе риби буде запікатися в пергаментному папері у власному соку. Для цього способу приготування можна використовувати не тільки тюрбо, але будь-яку іншу морську рибу цілком (дорада, сібас) або у вигляді філе (тріска або лосось).

Інгредієнти

Тюрбо філе — 4 шт;
Ріпчаста цибуля — 4 шт;
Артишок консервований в олії — 1 банка;
Петрушка — великий пучок;
Часник — 2-3 зубчики;
Оливкова олія екстра вирджен — 3-4 ст. л.;
Лимон — 1 шт;
Чорний мелений перець — по щіпці на кожне філе;
Сіль — за смаком.

Філе риби запечене в пергаменті в духовці покроковий рецепт

1. Як варіант, можна додатково використовувати помідори черрі, каперси, запечений солодкий перець, оливки або маслини, мариновані корнішони, будь ароматну зелень. Зазвичай я купую цілу рибу вагою близько 3 кг, з неї виходить 4 полуфиле і велика кількість матеріалу для наваристого бульйону, тому є сенс приготувати відразу дві страви, запекти філе в пергаменті і зварити рибний суп. Рибу промити, видалити нутрощі і зябра, вирізати по 2 з кожної полуфиле стороны.
2. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і попередньо обсмажити з дрібкою солі на оливковій олії до прозорості та легкого рум’янцю. Риба готується швидко і якщо ми додамо сиру цибулю, то він не встигне приготуватися і буде жорстким. Петрушку добре промити і просушити, листя дрібно нарубати. Часник дрібно нарубати, змішати з петрушкою, додати оливкове масло і перемішати, щоб вийшов маринад.
3. На квадратний відрізок пергаментного паперу викласти трохи обсмаженої цибулі, зверху філе риби, попередньо поперченое і підсолене, шкірою вниз. Сторону без шкіри змастити маринадом з петрушки, часнику й оливкової олії. Потім викласти на філе половинки артишоків і 2-3 тонких часточок лимона.
4. Далі складаємо лист пергаменту конвертом, краї якого скласти «мотузочкою», так щоб вийшов закритий пакет. Поміщаємо пакет на деко в попередньо розігріту до 200°С духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Виймаємо з духовки, даємо 2-3 хвилини відпочити і подаем.

5. Можна подавати в конверті зробивши на папері два розрізи хрест-на-хрест. Або перекласти акуратно вміст пакета на сервірувальну тарілку. Готуйте із задоволенням!