Запечена картопля з гарбузами, цибулею і сиром в духовці

Як смачно зробити Запечену картоплю з гарбузами, цибулею і сиром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пропоную вам ще один варіант смачного блюда з гарбузом для повсякденного меню.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 112/3/6/11

Картопля – 800 г
Гарбуз – 500 г
Цибулю – 150 р
Твердий сир – 100 г
Часник – 3 зубчики
Вершкове масло – 50 г
Раст. олія – 3 ст. л
Прованські трави, сіль, перець – за смаком

Запечена картопля з гарбузами, цибулею і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю нарізати тонкими кружечками завтовшки приблизно 5 мм Гарбуз нарізати пластинками, за розміром приблизно такими ж, як картоплю. Скласти в глибоку миску.

2. Вершкове масло розтопити, додати рослинне масло, часник, сіль, перець, прованські трави. Все перемішати і залити ароматним маслом картоплю з гарбузом. Перемішати і залишити на 30 хвилин трохи промариноваться.

3. Цибулю нарізати кружальцями. Скласти в форму для випічки картопля, гарбуз і цибулю, чергуючи між собою. Ароматне масло, в якому маринувалися овочі, вилити сверху.

4. Накрити форму фольгою. Відправити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності всіх овощей.

5. Потім посипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку ще хвилин на 10. Приємного апетиту 🤗.

Відео рецепт 👇