Пастуший Пиріг з фаршем класичний

Як смачно зробити Пастуший Пиріг з фаршем класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це смачне, по-справжньому зимова страва, яке наповнене яскравими фарбами і ароматами. Відмінний варіант для швидкого вечері в ці холодні будні. Зберігайте рецепт і готуйте для всієї родини🤗

Інгредієнти

для фаршу:
•Фарш яловичий – 400 р.
•Цибуля – 1 шт.
•Морква – 1 шт.
•Селера – 2 ст.
•Перець солодкий – 1 шт.
•Зелений горошок – 100 р. (заморожений)
•Часник – 3 зуб.
•Томатна паста – 1.5 ст. л.
•Яловичий бульйон – 150 мл
•Твердий сир – 70 р.
•Паприка – 1 ч. л.
•Хмелі – сунелі – 1 ч. л.
•Італійські трави – 1 ч. л.
•Перець мелений – 1/2 ч. л.
•Сіль – за смаком.

для пюре:
•Картопля – 5 шт. (середнього розміру)
•Сир моцарелла або сулугуні – 150 р.
•Вершкове масло – 25 р.
•Вершки – 60 мл
•Сіль і перець – за смаком.

Пастуший Пиріг з фаршем класичний покроковий рецепт

1. Заллємо бульби холодною водою так, щоб вона повністю покривала. Потім посолити – приблизно 1/2 їдальні ложки солі на 1 літр води. Але можна покласти і більше, картопля візьме стільки солі, скільки треба. Після кипіння, варимо картоплю 20-25 хвилин на середньому вогні. Поки картопля вариться наріжемо і підготуємо всі необхідні ингредиенты.

2. Нарізаємо кубиками середнього розміру, перець не обов’язково обпалювати пальником, але якщо у вас є бажання і час, то можете підпалити, це додасть особливий аромат начинці. Фарш обсмажуємо на оливковій олії, як тільки фарш схопився відправляємо всі нарізані овочі і обсмажуємо все разом 5 хвилин. Додаємо заморожений горошок, часник, томатну пасту і яловичий бульон.

3. Тушкуємо ще 10 хвилин періодично помішуючи. Не забудьте додати всі необхідні спеції. У вже зварену картоплю додамо сир, вершкове масло, вершки і свежемолтый перець, перетворюємо все ніжне пюре.

4. У форму для запікання закладаємо щільно фарш, а поверх картопляне пюре, акуратно все вирівнюємо і за допомогою виделки надаємо візерунок, зверху натремо твердий сир і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів ~ на 20 минут.

5. Поки не з’явиться золотава скоринка. Після духовки даємо постояти 15-20 хвилин і можна подавати до столу.

Відео рецепт 👇