Картопляні котлети з пюре на сковороді

Смачний пісний обід! Картопляні котлети – це ще й гарний гарнір до столу. Картопляні котлети з пюре на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

1 кг картоплі
Сіль за смаком
100 мл води (в якій варили картоплю) або шматочок вершкового масла.
2ст.л борошна

500г печериця
1 велика цибулина
30г соняшникової олії
Сіль, зелень, спеції за смаком

Картопляні котлети з пюре на сковороді покроковий рецепт

1. Картоплю зварити до готовності, зробити густе пюре з додаванням води. Поки гаряче пюре, додати борошно і добре перемішати. Відставити, щоб остыло.

2. Обсмажити цибулю, закинути гриби, обсмажити. Посолити, Додати зелень. Якщо хочете підливку, то потрібно 1 ст. л борошна розвести в невеликій кількості води і додати в обсмажені гриби з 1ст.води. Згасити 5-7 минут.

3. З остиглого пюре сформувати шайбочки на відео і обжарит на краплі олії до рум’яного кольору по 2 хвилини. Якщо не будете запікати, то обсмажувати потрібно дольше.

4. Або як я можете запекти в духовці при 180с – 15 хвилин. Форма трохи зміниться, але зате смак трохи інший, нагадує люля кебаб з картоплі .

Відео рецепт 👇