Різотто з грибами печерицями та вешенками

Як зробити смачне Різотто з грибами печерицями та вешенками рецепт простий від Просто Кухня.

Інгредієнти

на 2-3 порції:

Рис – 200 гр
Печериці – 200 гр
Гриби гливи – 200 гр
Часник – 3 зубчики
Цибуля зелена – 2 пера
Вода (дивитися по консистенції) ≈ 700 мл
Вершкове масло – 40 гр
Оливкова олія – 25 мл
Біле сухе вино – 30 мл
Сир пармезан – 40 гр
Сіль за смаком
Перець за смаком

Різотто з грибами печерицями та вешенками покроковий рецепт

1. 1. Першим ділом очищаємо часник і нарізаємо слайсиками.
2. Нарізаємо крупно печериці, а гливи можна просто розірвати руками між собою.
3. Нарізаємо зелену цибулю, білу частину подрібніше, зелену побільше.
4. У сотейник наливаємо оливкову олію і злегка обсмажуємо часник, потім відправляємо гриби (слідкуйте за маслом і при необхідності підливайте).

2. 5. І через пару хвилин додаємо цибулю.
6. Коли все трохи пожарилось, відправляємо туди рис і перемішуємо.
7. Трохи посмажили рис з овочами і додаємо біле вино.
8. Тепер важливо, додаємо воду! Треба по-трохи (частинами) підливати воду і стежити за консистенцією.
9. Як тільки вода випарувалася, додаємо знову!

3. 10. Минуло 10-12 хвилин і практично готове, підсолюємо, перчимо й залишаємо готуватися ще хвилинки 3.
11. Знімаємо з нагріву і кладемо шматок вершкового масла, натираємо сир і перемішуємо.
12. Як слід трясемо сотейник, щоб різотто став легшим і розкладаємо по тарілках, не забудьте зверху натерти ще сиру!

Відео рецепт 👇