Курка з картоплею в вершково-шпинатному соусі

Курка з картоплею в вершково-шпинатному соусі! Багато смачного, насиченого і ароматного соусу, який вымакиваем свіжим хлібом 👌

Інгредієнти

На 4 порції:
Окрочка курячі – 2 шт. (розділити на стегна і гомілки)
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Масло вершкове – 1 ст. л
Масло рослинне – 1 ст. л
Часник – 4 зуб
Паприка мелена – 1 ч. л.
Прованські трави – 1 ч. л
Помідор – 2 шт
Картопля – 3 шт.
Бульйон (або гаряча вода) – 250 мл
Сир Пармезан – 50 гр
Вершки 35% – 250 мл
Шпинат свіжий – 100 гр

Курка з картоплею в вершково-шпинатному соусі покроковий рецепт

1. Стегенця поділити на стегна і гомілки. Посолити, поперчити, присипати дрібкою прованських трав. У сковороді розігріти вершкове і рослинне масло, обсмажити курку до рум’яної скоринки з двох сторін по 5-6 хвилин, до готовності доводити не нужно.

2. Вийняти обсмажену курку на окреме блюдо, прибрати в сторону. У цю ж сковороду покласти натертий часник, всипати паприку, прованські трави, обсмажуємо буквально хвилину, щоб тільки пішли ароматы.

3. Додати помідори, нарізані кубиками, влити бульйон або гарячу воду, додати картоплю, нарізану великими кубиками, закрити кришкою, варити десять хвилин, до готовності картофеля.

4. Потім, всипати тертий сир, влити вершки, додати нарізаний шпинат, посолити, поперчити, перемішати. Покласти в соус обсмажене м’ясо курки, накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ятнадцять. Подаємо зі свіжою лепешкой.

Відео рецепт 👇