грузинські Хінкалі пельмені

Це неймовірно смачно!!! Спробуйте, не пошкодуєте! Грузинське національне блюдо з дуже смачною соковитою начинкою і м’яким тонким тестом. Як зробити грузинські Хінкалі пельмені рецепт простий.

Інгредієнти

Мука- приблизно 500 р.;
Вода-250 мл;
Щіпка солі

Начинка:
Яловичина-600 р.
Цибуля ріпчаста-1 шт.;
Вода 200-мл;
Сіль за смаком
Перець 1ч.л.;
Перець червоний-1 ч. л.;
Зіра 1 ч. л.;
Кінза-1/2 пучка

грузинські Хінкалі пельмені покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно в глибоку ємність, додаємо сіль. Вливаємо воду поступово. Починаємо перемішувати руками. Вимішуємо тісто довго, не шкодуючи сил, приблизно хвилин 10! Тісто повинне вийти еластичним, рівним і тугим. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 минут.

2. Для начинки можна використовувати готовий фарш або самостійно приготувати, прокрутивши м’ясо на м’ясорубці або дрібно порубати ножем. У мене яловичий. Можна так само робити з баранини або свинини. Дуже смачно виходить із змішаного фаршу, наприклад свинини з яловичиною. У мисці змішуємо фарш, натертий на тертці цибулю, сіль, спеції і дрібно порізану кінзу. Руками все перетираємо. Поступово вливаємо в фарш воду, все добре вымешиваем.

3. Тісто дістаємо з холодильника ділимо на 2 частини. Розкачуємо великий пласт. Склянкою вирізаємо кружечки. Кожен гурток досить тонко розкачуємо качалкою. Коло виходить великий по діаметру. Краю кола повинні бути тонше середини, приблизно 1 мм. завтовшки. На середину кола кладемо велика кількість фаршу і пальцями защипуємо верх тіста, як би роблячи складочки. Виходить мішечок. Краї притискаємо, і закручуємо. Трохи відрізаємо довгий край “хвостика”.

4. Варимо у великій кількості води. Хінкалі повинні вільно плавати в каструлі. Інакше тісто може порватися. Солимо воду, доводимо до кипіння. Готові вироби починають спливати на поверхню. Варимо хвилин 15. Викладаємо на тарілку і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Хінкалі беруть руками за «хвостик», який не з’їдається. Кусають, випиваючи утворився бульйон всередині хінкалі. Після цього, з’їдають решту, крім “хвостика”. Дуже цікаве ароматне м’ясне блюдо.

Відео рецепт 👇