Ростбіф з йоркширським пудингом або тріска під вершковим соусом

Як смачно зробити Ростбіф з йоркширським пудингом або тріска під вершковим соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. При всьому моєму скептицизмі щодо горілки, я з задоволенням пропустив пару чарочок.

Інгредієнти

Тріска під вершково-хересным соусом
⁃ 400 г тріски
⁃ 60 г вершкового масла
⁃ 1 нарізаний ріпчаста цибулю
⁃ 70 мл хересу
⁃ 200 мл вершків 11%
⁃ пара гілочок тархуна
⁃ тости
⁃ щіпка солі і перцю

Для ростбіфа
⁃ 500 г яловичого огузка
⁃ по 2 цибулини і моркви
⁃ 1 головка часнику
⁃ пучок свіжого розмарину
⁃ оливкова олія
⁃ щіпка солі і перцю
⁃ мотузка

Ростбіф з йоркширським пудингом або тріска під вершковим соусом покроковий рецепт

1. Тріска під вершково-хересным соусом.
1. Тріску натріть сіллю і перцем. Поставте сотейник на середній вогонь, додайте 1/2 масла і обсмажте рибу по 1-2 хв з кожної сторони.
2. В ковшике розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю до прозорості, влийте херес, потримайте 10 хв.
3. Знизьте вогонь до мінімуму, додайте вершки, тархун, щіпку солі і перцю, тримайте, поки вершки не почнуть густіти. Пролийте соус через сито.
4. Викладіть рибку на обсмажені тости, полийте соусом, прикрасьте тархуном і подавайте з чаркою водки.

2. Для ростбіфа.
1. Крупно наріжте овочі, з часнику зріжте кришку, викладіть з травами на деко.
2. Яловичину натріть маслом і спеціями, обв’яжіть мотузкою. Поставте сотейник на сильний вогонь, влийте масла і обсмажте м’ясо в кожної сторони 1-2 хвилини, викладіть на овочі.
3. Надішліть форму в духовку, розігріту до максимуму, і відразу знизьте температуру до 200 гр. Тримайте 30-40 хв. для medium прожарювання.
4. Дістаньте форму, накрийте фольгою і залиште на 10-15 хв.
5. Тонко наріжте м’ясо і овочі, викладіть на йоркширський пудинг і подавайте на стіл з чаркою водки.

Відео рецепт 👇