Гратен з картоплі з яловичиною, грибами, сиром і вершками

ГРАТЕН З ЯЛОВИЧИНОЮ І ЧОРНИМ ТРЮФЕЛЕМ 😍 Гратен – запіканка з картоплі з апетитною хрусткою скоринкою. Начинка з чорного трюфеля зробила це блюдо чудовим! Як зробити Гратен з картоплі з яловичиною, грибами, сиром і вершками рецепт простий.

Інгредієнти

М’ясо яловичина 500 гр
Гриби печериці 300 гр
Картопля 4-5 штук
Масло вершкове 50 гр
Олія оливкова 30 мл
Сир 120 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Трюфельна сальса з чорного трюфеля 2 ч л
Сіль/перець/ароматні трави/часник/мускатний горіх
Вершки 20% – 100 мл

Гратен з картоплі з яловичиною, грибами, сиром і вершками покроковий рецепт

1. Яловичину (можна взяти вирізку) нарізаємо на слайсы товщиною 1,5 см, маринуємо в оливковій олії і відбиваємо під плівкою. Перед смаженням посипаємо сіллю і меленим чорним перцем. Смажимо на сильному вогні до легкої скоринки, до напівготового стану і викладаємо у форму для запікання на кілька кубиків вершкового масла.

2. Для наступного шару обсмажуємо печериці до золотого кольору і додаємо трюфельну сальсу. Грибну начинку викладаємо на м’ясо і покриваємо шаром з ріпчастої цибулі, нарізаного півкільцями. Фінішний шар – шар з картопляних слайсів. Картоплю натираємо на тертці з потрібної сторони, вимочуємо у воді для позбавлення від крохмалю, проціджуємо від води і укладаємо на шар цибулі красивою мозаикой.

3. Перед запіканням вливаємо вершки з чайною ложкою сальси з чорного трюфеля, мускатним горіхом, ароматними травами і сіллю! Закриваємо фольгою і випікаємо при 200 гр 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу, натираємо сир і запікаємо ще 10-15 хвилин. Гратен готовий, можна подавати до столу! Байдужих не буде!😋

Відео рецепт 👇