Риба в вершково-грибному соусі

Риба в вершково-грибному соусі рецепт простий. 👌 Якщо бачиш рецепт у стрічці, маякни в коментарях 😉❤️ І рецепт неси відразу в закладки 👍 Розбирала морозилку, знайшла нудьгуючого Сібаса і вирішила його смачно з’їсти😁 Рецепт простий і швидкий у приготуванні. Соус смачний, ніжний, насичений. Рибу можна брати будь – короп, тріска, дорадо, сібас і тд. Можна подати з гарніром будь – рис, картопляне пюре, кускус. А можна і без гарніру, тк ситне блюдо виходить.

Інгредієнти

Що потрібно на 2 порції:

Риба – 1 шт (500-800 гр),
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Лимон – 0,5 шт
Гвоздика – 2 шт
Перець чорний горошок – 5 шт
Лавровий лист – 1 шт
Масло рослинне – 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Гриби шампіньйони – 250 гр
Борошно – 1 ст. л.
*Вино біле сухе – 150 мл
Бульйон рибний – 150 мл
Вершки 23% – 250 мл
Гірчиця Діжонська – 1 ч. л.
Цукор – 0,5 ч. л.
Петрушка свіжа – для подачі, за смаком

Риба в вершково-грибному соусі покроковий рецепт

1. Якщо риба ціла, розрізати навпіл, посолити, поперчити, побризкати соком лимона, залишити маринуватися на 30 хвилин Рибу покласти в сковороду (сотейник або каструлю з широким дном), залити гарячою водою. Води стільки, щоб повністю покривало рыбу.
2. Покласти гвоздику, чорний перець горошком, лавровий лист, бульйон посолити, поперчити, дати закипіти. Прикрити кришкою, варити на невеликому вогні 10 хвилин (щоб сильно не кипіло). Готову рибу вийняти з бульйону на окреме блюдо. Бульйон не виливайте, він ще нам придасться для соуса.
3. В іншій сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю до м’якості. Додати нарізані печериці і смажити 3-4 хвилини. Всипати борошно, перемішати, смажити ще хвилину. Влити вино, варимо пару хвилин помішуючи, спирти випаруються, залишиться тільки аромат.
4. Вливаємо рибний бульйон, варимо хвилин п’ять. Вливаємо вершки, додаємо гірчицю, цукор, перемішати все, досолити, доперчить за смаком. Покласти в соус підготовлену рибу. Рибу полити зверху соусом. Дати рибі прогрітися, соусу злегка загустеть.
5. Подаємо притрусивши свіжою петрушкою. *Якщо не хочете додавати вино, пропустіть цей момент, вливайте відразу рибний бульйон 300 мл (збільшивши кількість бульйону, замість вина), варимо 5 хвилин і далі по рецепту.

Відео рецепт 👇