Курячі стегна в сметанному соусі і цибулю на сковороді

Курячі стегна в сметанному соусі і цибулю на сковороді простий рецепт. Таке відчуття що мене хтось вкусив 🦟 Останнім часом стало все менше рецептів солодких страв… Навіть не знаю добре це чи погано 🤔 Як вам дівчат❓ Або повернути більше солодких рецептів❓ А курочка прям аааа… 🤤 Один з кращих маринадів для курки – це сметана, кефір, айран, цибулю. Вони розм’якшують м’ясо до стану – тане в роті.

Інгредієнти

На 3 порції:
🐔6 шт. курячих стегон без шкіри і кістки (700-800 р.)
🥄1 ч. л. паприки
🥄1 ч. л. коріандру
🥄Свіжий.мовляв.чер.пер
🧂Сіль за смаком
🌻1-2 ст. л. соняшникової олії
🥛150 р. сметани
💧150 мл. окропу

Курячі стегна в сметанному соусі і цибулю на сковороді покроковий рецепт

1. Зробити надрізи на зовнішній частині стегон. Посипати сіллю, перцем, паприкою і коріандром. Злегка побризкати маслом. Натерти, щоб спеції потрапили в кожний надріз. Скласти стопкою один на друга.

2. Залишити на 10 хвилин на столі або поставити в холодильник на ніч промаринуватися, я смажила відразу. Покласти м’ясо надрізами вниз на суху гарячу сковорідку. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору (не обов’язково до готовності).

3. Зняти з сковорідки. На цій же сковорідці обсмажити цибулю. Додати сметану, розмішати. Потім влити окріп, ще раз розмішати. Сіль, перець за смаком. Зверху викласти бедра.

4. Закрити кришкою тушкувати на середньому вогні 40-60 хвилин. Курка буде готова вже через 15 хвилин, але чим довше гасити тим ніжніше і м’якше вона стане, а цибуля практично розчиниться в соусе.

Відео рецепт 👇