Запечене філе індички з ягідним соусом в духовці

Як зробити Запечене філе індички з ягідним соусом в духовці рецепт простий. Оригінальний маринад надає індичці цікавий смак, а соус з ягід вдало його доповнюють! Страву готувати легко, за ним майже не треба стежити. Можна подавати як гаряче, так і холодним з тостами і овочами. Попереду Різдво і Старий Новий рік, багато різних інших свят і урочистих подій – зберігайте рецепт, і нехай вам теж буде дуже смачно 😉.
Цей Новий рік повернув мене в дитинство. Ні, атмосфера чарівництва тут ні при чому. Як і подарунки, які, до речі, були прекрасні. Цей Новий рік я зустріла хворої, як одного разу в дитинстві. ⠀ Правда, тоді у мене була висока температура. Але і зараз «веселощів» вистачило – захворіла вся сім’я. Вперше ми зустрічали свято не великою компанією з рідними, як зазвичай, а у вузькому колі. І досі сидимо вдома в цьому складі – ніяк не выздоровеем. ⠀
Звичайно, плани були зовсім інші. Але, знаєте, все завжди відбувається так, як і повинно бути і тільки на краще! ⠀ Ми нікуди не біжимо, не намагаємося об’їхати всіх родичів і друзів в найкоротші терміни. Дивимося фільми і передачі, до яких довго руки не доходили – ми зазвичай дуже рідко дивимося телевізор. Граємо в настольные ігри, лего і трохи в приставку 😄 Ось вже точно ми з чоловіком повернулися в дитинство! Нам особливо подобається «Супер Маріо»😊 ⠀
А ще мені здається, Дід Мороз виконав одне моє неочевидне бажання 🤭 Мені так хотілося побути в тиші і спокої, і ось. Але просто сидіти вдома недостатньо, вирішив Мороз. Хочеш в тиші? Ось тобі сів голос, щоб поменше говорити. Хочеш в спокої? Ось тобі те знижена температура, то підвищена, щоб лежати на дивані 😅 Ще й очі почали боліти (ні, не від телевізора, це інфекція 😄).
Тому обмежую смартфон і інші гаджети. ⠀ Вболівати, звичайно, набридло. Тому дуже розраховую, що бронхіт і запаленням ока – моя норма хвороб в новому році, і місяці, що залишилися 2022 відбудуться в повному здоров’ї і бадьорості! 😁 ⠀ Вам і вашим близьким теж міцного здоров’я!

Інгредієнти

Філе стегна індички – 1 кг
Часник – 1 головка
Апельсин – 1 шт.
Винний оцет – 50 г
Коричневий цукор – 1 ст. л.
Суміш з 5 перців – за смаком
Сіль – за смаком
Розмарин – 1 гілочка (або 1/3 ч. л. сушеного)

СОУС
Вишня заморожена – 100 г
Журавлина заморожена – 100 г
Мед – 60 г (~2 ст. л.)
Коричневий цукор – 20 г (~1 ст. л.)
Мускатний горіх – щіпка

Запечене філе індички з ягідним соусом в духовці покроковий рецепт

1. Філе промити і обсушити паперовим рушником. Часник очистити. З апельсина зняти цедру, вичавити сік. Змішати апельсиновий сік, оцет, цедру, цукор, перець. Індичку залити маринадом, додати зубчики часнику, розмарин і прибрати в холодильник на ніч. Філе посолити, викласти на нього зубчики чеснока.
2. Скрутити в рулет і щільно обв’язати кулінарною ниткою або мотузкою так, щоб вийшов гарний, рівний шматок. Перекласти в рукав для запікання, вилити туди ж маринад. Закріпити. Зробити в рукаві кілька невеликих проколу зубочисткою. Запікати 30 хвилин при 220С, а потім ще 1 годину при 180С.
3. За 10 хвилин до кінця акуратно розрізати рукав для запікання зверху, щоб філе краще підрум’янилося. Дістати м’ясо з рукава, накрити фольгою і дати відпочити 15 хвилин. Для соусу викласти ягоди в ківш, додати цукор, мускатний горіх, мед і варити на середньому вогні 5-7 хвилин. Залишився після запікання соус процідити і полити їм м’ясо при подаче.