Фаршировані перці з фаршем, рисом і помідорами в духовці

Фаршировані перці з бульйоном, томлені в духовці. Зараз саме сезон для них! Фаршировані перці з фаршем, рисом, помідорами та цибулею в духовці простий рецепт. Люблю саме з бульйоном, він виходить дуже насичений смаками і ароматами овочів і м’яса. У фарш завжди кладу рис відварений до напівготовності – по-перше, сирий рис під час варіння вбирає в себе всю соковитість з фаршу, і потім він не такий розсипчастий у фарші виходить, для мене злегка «гумовий» якийсь.

Інгредієнти

Перець болгарський, грунтової – 10 шт
Фарш м’ясний (яловичина) – 800-900 гр
Помідор – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Кінза – 10 гр
Рис сирої – 5 ст. л
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Бульйон:
Картопля – 1 шт
Помідор – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Кінза – 10 гр
Часник – 5 зуб
Лавровий лист – 1 шт
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Вода гаряча – щоб покривало всі овочі

Фаршировані перці з фаршем, рисом і помідорами в духовці покроковий рецепт

1. У фарш покласти дрібно нарізану ріпчасту цибулю, помідори нарізані кубиком, подрібнену зелень, рис відварений до напівготовності, посолити, поперчити. Все перемішати, спробувати на смак, фарш повинен бути смачним! У болгарського перцю видалити серцевину, щільно начинити фаршем, викласти в жаровню або кастрюлю.

2. Зверху покласти картоплю і помідори нарізані кубиками, цибулю півкільцями, зубчики часнику, лавровий лист, присипати зеленню. Залити все це окропом так, щоб вода тільки покривала овощи.

3. Бульйон посолити, поперчити. Довести на плиті все до кипіння, щільно закрити кришкою і поставити далі готуватися в духовку нагріту до 160 градусів на 1 час.

4. Готово!

Відео рецепт 👇