Макарони з сиром і беконом Mac n Cheese в духовці

Макарони з сиром і беконом Mac n Cheese рецепт простий в духовці. Взагалі, Mac-N-Cheese – це справжня американська класика! Обволікує текстура, багатогранний аромат і смак сирів нікого не залишить байдужим, а бекон надає особливу нотку щастя до цього всього. Простіше кажучи ракета, гармата, гонка 🚀🔫🏎 Зберігайте рецепт і готуйте цю страву💣

Інгредієнти

•Макарони (Ріжки) – 450 р.
•Сир Чеддер – 200 р.
•Сир Моцарелла – 150 р.
•Сир Пармезан – 150 р.
•Бекон – 200 р.
•Борошно – 30 р.
•Масло вершкове – 60 р.
•Молоко – 800 мл
•Сіль – 1 ч. л.
•Перець – 1/2 ч. л.
•Паприка – 1/2 ч. л.
•Куркума – 1 / 2 ч. л.
•Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.

Макарони з сиром і беконом Mac n Cheese в духовці покроковий рецепт

1. Всі наші дії починаються з приготування сирного соусу. Для цього натремо на тертці всі сири і підготуємо необхідні спеції. Сирний соус готується на основі соусу бешамель, для цього розтопити вершкове масло і додати борошно, обсмажуємо борошно до кремового кольору і поступово заливаємо холодним молоком (500мл), активно всі помішуємо віночком, щоб не утворювалося комочков.

2. Коли соус загусне додамо всі спеції і активно помішуємо, як спеції розійдуться починаємо поступово засипати сир. Густоту соусу регулюйте додаванням молока. Соус повинен вийти тягучим, але не сильно густым.

3. Переходимо до приготування бекону. Для цього викладемо бекон на решітку і відправляємо в розігріту духовку на 180 градусів хвилин на 20-25. Після чого дістаємо і дрібно нарізаємо. Варимо макарони на 1-1.5 хвилини менше зазначеного часу на упаковке.
4. З’єднуємо макарони з сирним соусом і викладаємо у форму для запікання, після чого присипаємо додатковим чеддером і моцарелою у співвідношенні 50/50.

5. Відправимо нашу страву в нагріту духовку до 180 градусів на ~10 хвилин, поки сир не розплавиться. Далі, дістаємо і присипаємо нашим хрустким беконом.

Відео рецепт 👇