Галушки по-паризьки

Галушки по-паризьки (gnocchi Parisien) рецепт простий. Ньоккі, вони ж галушки, дуже популярні не тільки в Італії. Спробуйте приготувати галушки по-паризьки, з заварного тіста, такого ж, як використовується для еклерів, профітролей або гужерів. Кращий соус до них – вершкове масло, прогріте з ароматним шавлією або базиліком.

Інгредієнти

4 порції

Для тіста:
180 г води
60 г вершкового масла
110 г борошна
3 яйця
30 г тертого твердого сиру (грюєр в ідеалі)
3 г солі
чорний перець за смаком

Для соусу:
30 г вершкового масла
3 гілочки базиліка
сік і цедра ½ лимона

Додатково:
45 г вершкового масла
Тертий сир
сіль

Галушки по-паризьки покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднати воду, нарізане шматочками вершкове масло і сіль. Доведіть до кипіння на помірному вогні, і як тільки масло повністю розтопиться, зніміть сотейник з нагріву і додайте всю муку. Перемішайте до однорідності, поверніть на тихий вогонь і готуйте, постійно перемішуючи, поки на дні сотейника не почне утворюватися пленка.
2. Перекладіть тісто в чашу міксера і кухонного комбайна і перемішуйте, щоб трохи охололо. Не припиняючи перемішування, поступово додайте яйця. Вмішайте сир і приправити чорним перцем. Перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 8 мм і приберіть в холодильник на 30 хвилин, а краще – на 8-12 годин. На силіконовий килимок або на деко, застелений харчовою плівкою отсадите галушки довжиною близько 2.5 см.
3. Якщо хочете, зверніть кінці змочуючи пальці в холодній воді. У сотейнику доведіть до кипіння підсолену воду. Опускайте за раз 20-25 галушок і варіть при ледь киплячій воді, поки галушки не спливуть і не ущільнюються, приблизно 2 хвилини. Готові галушки перекладайте шумівкою на деко або в великий дуршлаг.
4. Розтопіть в сковороді 30 г масла і обсмажте ньоккі до золотистого кольору. У сотейник, де відварювати ньоккі, покладіть нарізане шматочками вершкове масло, листя базиліка і терту лимонну цедру. Розтопити масло на середньому вогні, додайте обсмажені ньоккі і прогрійте, струшуючи сотейник, 2-3 хвилини. Подавайте, полив соусом, посипавши сиром і прикрасивши листочками свіжого базилика.