Чеський гуляш підлива з мясом і кнедликами

Як смачно зробити Чеську гуляш підливу з м’ясом і кнедликами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1кг м’яса
70г копченого бекону
2 ст. л. свинячого жиру або раст. масла
2 цибулини
2 морквини
1 петрушка корінь
1/2 кореня селери
2ч.л. меленої кориці
8 ягід ялівцю
10 горошків чорного перцю
Чебрець і майоран потроху
2ч.л. томатної пасти
2ст.л. сливового повидла
200мл пюре шипшини
300мл сухого червоного вина
1ст.л. цукру для смаку
1-1/2л будь-якого бульйону (можна і води)
Сіль, перець
Лимонний сік

Чеська гуляш підлива з м’ясом і кнедликами покроковий рецепт

1. М’ясо. Це може бути абсолютно будь-яке м’ясо, дичина, якщо пощастить, або просто м’ясо з магазину, яке буде приготовлена особливим способом і буде смаком і запахом цю дичину пригадувати) У мене це яловичина, навіть не знаю, яка її частина. М’ясо з морозилки) В сковороді обсмажила дві цибулини півкільцями, разом з м’ясом і беконом.
2. Недовго, поки м’ясо “припустится”. Тобто поміняє колір і може десь припалится. Потім м’ясо треба вийняти і неважливо, якщо до нього пристане шматочки цибулі) Далі до цибулі додати нарізані кубиками корінь селери, моркву, корінь петрушки, цукор, спеції і закарамелизовать овощи.
3. Як тільки овочі закарамелізуються, додати туди томат, сливове повидло, пюре із шипшини і вино. Розмішати все, повернути туди м’ясо і тушкувати під кришкою до м’якості м’яса (свинина, качатина – приблизно 1 годину, яловичина 1,5 години).
4. При необхідності підливати бульйон, помішувати. Як м’ясо буде готове, знову його вийміть, соус розмиксуйте і додайте сіль, перець, лимонний сік. Поверніть м’ясо в соус і готуйте кнедлик.
5. Кнедлик:
4 рогалика або булочки, краще трохи черствих, нарізати кубиками, додати дрібно нарубану петрушку. Розмішати 2 жовтки і 150мл молока, додати 159г розтопленого вершкового масла і всією цією сумішшю залити “тісто”, посолити, додати дрібку меленого мускатного ореха.
6. Розмішати і відставити на 10 хвилин. Білки збити залишилися до білих піків. І акуратно вмішати в булочну суміш. У каструлю налити воду, поставити зверху ґрати, з тіста сформувати кнедлики розміром з тенісний м’ячик, перекласти на решітку і готувати на пару 15-20 минут.
7. Другий спосіб – у харчову плівку скласти тісто, загорнути як ковбаску і поставити варитися в кип’ячену підсолену воду на 15 хвилин. Готову страву формується так – у тарілку налити соус, зверху викласти порцію м’яса, поруч нарізані кнедлики. Приємного апетиту з Чехії!